Apreciatul mijlocaș al lui FC Argeș de la începutul anilor 2000, Augustin Chiriță, a semnat cu o nouă echipă din Prima Liga 1 din Uzbekistan – FK.BUHARA unde va fi preparator fizic. Și în sezonul trecut, Augustin a fost preparator fizic al unei alte echipe din Prima Ligă Uzbekă.

 Incepând cu 15 iulie, am preluat echipa din Prima Liga din Uzbekistan ,FC BUHARA, echipă care este  pe ultimul loc cu 2 puncte, dar avem mare încredere ca o să o salvăm.
Din 14 echipe retrogradează direct una și una merge la baraj
Am venit împreună cu un antrenor principal uzbek, un director tehnic din Rusia, și cu un director sportiv din Moldova. Acum am și eu cu cine să vorbesc limba română. Ii salut pe toți suporterii FC Argeș de acasă și felicitări pentru promovare! Argeșul merita să fie din nou în Prima Ligă, fiind un club cu o asemenea tradiție și istorie, a declarat Augustin Chiriță pentru Știridepitești.ro.

In 2018 a fost preparator fizic al echipei naționale din Uzbekistan, echipă care a întâlnit Uruguay, Maroc, Senegal, Iran inainte de campionatul mondial din Rusia.

Vorbitor de rusă, limbă pe care a învăţat-o în perioada 2003-2005, când a evoluat în Ucraina, fostul fotbalist al echipelor, FC Argeş, Universitatea Craiova, activează de 8 ani în fotbalul din Asia Centrală, fiind unul dintre românii care ne reprezintă cu cinste peste hotare. De altfel, foarte apreciat de uzbeci, Augustin Chiriță, a fost invitat de Excelența Sa, domnul Romeo Stanciu, la recepția organizată de Ambasada României la Tashkent, cu ocazia Zilei Naționale a României.