Se agită lucrurile la Moșoaia. Potrivit noului cod administrativ, Ion Necula nu mai poate ocupa funcţia de primar din momentul în care a trecut la alt partid, adică de la PSD, unde a servit cu obediență atâta amar de vreme la PNL. El este acum candidatul PNL, care PNL i-a dat cu flit unuia dintre cei mai vocali membri ai săi, care se antrena de ani buni să candideze, în speță Alexandru Lucian Mihai. În cel mai scurt timp, Prefectul de Argeş va semna ordinul de încetare al mandatului.

Nici Alexandru Lucian Mihai nu va mai fi consilier local la Moşoaia. După ce PNL Argeş a cerut prefectului încetarea mandatelor de primar al celor care au plecat de la PNL la PSD, toţi traseiştii îşi pierd mandatul, indiferent de partid.

Alexandru Lucian Mihai a trecut forțat de la PNL la PER. Potrivit noului cod administrativ, niciacesta nu mai poate ocupa funcţia de consilier local din momentul în care a trecut la alt partid.

Singurii care rămân pe poziții și consecvenți partidelor care i-au lansat sunt Mihai Vătafu de la USR și Simona Bușcă de la PSD. Bușcă se aliniează și ea trendului prin care tații primari lasă primăria moștenire fiicelor (vezi și cazul primarului de la Corbi care și-a pus fata candidat la primărie pentru că el candidează la CJ). Nu contează că singurul lucru pe care l-au condus este mașina cumpărată de tati, toți plozii de primari se califică pentru a conduce o comunitate, pentru că, nu-i așa, instituțiile publice se transmit din tată-n fiică, pe persoană fizică cum ar spune un celebru fost primar.