Eu cred în candidatura domnului Gentea, ca să ne înțelegem, să nu scrieți altceva. Eu sunt în echipă cu domnul Gentea, suntem o echipă foarte unită, avem o disciplină de partid, eu cred în mecanismul intern al partidului. Am spus de atâtea ori, suntem echipă, facem lucrurile împreună., spunea Sorin Apostoliceanu în urmă cu câteva luni. Intre timp, fostul viceprimar a trecut la PNL și denigrează și blamează atât partidul cât și pe cel pe care nu demult îl proslăvea. Iată de declara public candidatul PNL despre candidatura lui Cristian Gentea.

Astăzi, Cristian Gentea, i-a dat replica pe contul său de Facebooș: Mi s-a cerut însă în mod repetat, atât aici (pe profilul meu), cât și dinspre colegii mei să clarific ceea ce eu numesc “o situație”: Sorin Apostoliceanu.
Mi s-a părut, inițial, inutil. Am zis: “Sunt bărbat, doar nu vreți să stau să povestesc cum a fugit ăla mic de-acasă!”.
Am înțeles ulterior, cu toată încăpățânarea mea, că sunt obligatorii câteva clarificări – primele și ultimele pe care le voi face în această competiție! – ca să nu existe urme de îndoială asupra poziției mele:
 Pe Sorin Apostoliceanu, asemenea multor tineri, l-am crescut în organizația PSD Pitești. L-am ajutat, îndrumat, promovat. I-am dat sarcini mici și sarcini mari. Eu cred în tineri și 80% din oamenii pe care PSD Pitești i-a promovat, sub mandatele mele, au între 30 și 45 ani. O voi face în continuare. Eșecul numit Sorin Apostoliceanu este pildă pentru orice alte lucruri, în nici un caz pentru girul care trebuie acordat generației sale!

 Am fost orb, în încrederea mea bolnavă în oameni, raportat la instabilitatea, lipsa de substanță și viclenia acestui om. I-am acuzat pe alții că sunt duri sau tendențioși. Le-am cerut iertarea în privat. Le-o cer și-n public.
Sorin Apostoliceanu, indiferent ce zice acum, a fost pesedist printre pesediști, om crescut în spiritul unui partid și mort după acel partid. Să te dezbraci azi de haina care ți-e a doua piele și să te proclami om de dreapta mi se pare mai umilitor decât poate mintea și personalitatea mea să proceseze. Nu e umilitor să fii de dreapta (ca să mă fac bine înțeles).Umilitor este să te dai ceea ce nu vei putea fi nici dacă trăiești 100 de ani! Asta o fac doar indivizii care nu știu cine sunt în această lume și pe ce se bazează!

 Să scuipi azi oamenii care te-au sprijinit aproape un deceniu, să calci în picioare valori personale, prietenii, ajutorul unora sau numele altora, este dincolo de putința mea de-a caracteriza. Eu sunt, într-adevăr, orgolios. Dintr-o bucată. Deci, s-ar putea să nu fiu relevant. Dar nimeni nu mă va putea convinge vreodată că asemenea persoane trebuie să fie în cercul meu, în lumea mea și, cu atât mai puțin, în viața publică a unui oraș care trebuie să fie puternic, condus de oameni cu caracter puternic.
Nu am crezut, din decembrie (de când mulți colegi mi-au spus) că Sorin va trăda si va pleca la alt partid – la orice alt partid! – doar ca să candideze. Că această fantezie a lui va birui realitatea. Nu am crezut până în ultima clipă și am fost ultimul care a acceptat. Dar după ce am acceptat, de un lucru să fiți siguri, dragi prieteni: nu mai e cale de întors!

Nimeni nu l-a oprit vreodată pe consilierul sau viceprimarul Apostoliceanu să aibă inițiative, proiecte și să construiască în Pitești. Nu puteam să-l oprim, că nu aveam pe cine scoate de pe Facebook.
Promite astăzi spitale despre a căror finanțare și populare cu personal medical nu știe nimic, centru “vechi” într-un oraș care nu a avut centru istoric și pe o stradă în care ar trebui să demolăm construcții ca să facem loc la terase, trenuri care să lege Bascovul de Bradu cu peron pe partea dreaptă, planeta Trivale și zeci de parcuri industriale, când Piteștiul are, fizic, teren doar pentru unul. Îmi fac cruce și mă bucur că e la liberali.

 Știu povestea candidatului de Facebook. Știu povestea dispecerului care anunța colegii. Știu povestea bărbatului căruia i se rostește seară de seară în ureche că el trebuie să fie primar. Știu poveștile. Știu și finalul.
 Eu nu l-aș fi pus niciodată pe Sorin candidat. Aici are dreptate. Nu avea și nu va avea niciodată amploare de primar. Cum au fost ceilalți primari a spus electoratul, de fiecare dată. De bine, astăzi nu se mai văd multe, s-au uitat…. Relele le știu și eu. Dar indiferent cum au fost, nici dacă mai trăiește zece vieți, băiatul acesta nu va ajunge la degetul lor mic!

Vorbește azi despre Ionică&Gentea la schimb cu Gentea&Ionică. Eu zic că poate să ne pronunțe numele amândurora într-un singur sens: mulțumind în acatiste că al lui, personal, există azi pe un afiș. Va povesti și la nepoți momentul ăsta.
 Sorin s-a cocoțat mereu. S-a cocoțat și la noi, se cocoață și azi pe munca unor oameni bine intenționați, bine pregătiți, pe care îi respect. S-ar cocoța și mai departe, dar n-o să aibă unde. Calculul PNL Argeș privind candidatul de Facebook în locul candidaților autentici de dreapta se dovedește deja un eșec. Va fi unul și mai mare după data de 27 septembrie. E calculul lor, prețul lor… Nu știu multe despre Facebook, dar știu câte ceva despre câștigarea Piteștiului!
Dacă cineva își închipuie că orașul acesta – viu și populat de oameni isteți, instruiți și documentați – va alege vreodată după vraja mării pe rețelele de socializare (oricât se umilesc oamenii ăia să-l prezinte ca parte din echipă) înseamnă că n-a înțeles nimic despre ce înseamnă administrația și politica. Stați voi liniștiti, dragi liberali, că #echipă făcea și cu noi. În ce fel de echipe face el, nu prea e bine să treci pădurea noaptea.

 Eu nu mă bat cu X, cu Y sau cu Sorin Apostoliceanu. Eu mă bat pentru Pitești. Și dacă am făcut pasul în față, fiți sigur că mă voi bate până la capăt! Vom face Piteștiul ce îmi spun oamenii pe stradă că vor de la oraș. Eu, spre deosebire de alții, sunt om de cuvânt. Iar piteștenii, indiferent de capcana în care au căzut anumite partide, știu – pe 27 septembrie – să pună-n ciur și să aleagă.
Ne vedem la Primărie!