Imprimantele laser HP vin cu o mulţime de avantaje şi oferă un raport calitate versus preţ foarte bun, fiind mai eficiente ca niciodată, atât acasă cât şi la birou.

Ce este o imprimantă HP – principiul de funcţionare

La fel ca şi imprimantele laser industriale mari care se regăsesc în birourile corporative şi în centrele de copiere, imprimantele HP pentru birou, sau pentru casa, sunt destinate listării şi copierii documentelor.

Cu toate că poate părea complicat, principiul de funcţionare a acestora este utilizat încă din 1970, pentru a crea imaginea datelor primite de la un calculator sau un telefon mobil. Acesta se bazează pe încărcătură de electricitate statică, un tambur special şi toner.

Astfel, fiecare cartuş de toner imprimantă HP eliberează o pulbere care ajunge pe tamburul imprimantei şi apoi este transpus pe hârtie pentru a reda imaginea. Dacă se listează alb-negru, va fi nevoie de un singur cartuş negru, în vreme ce pentru paginile color, este nevoie de patru cartuşe de toner: negru, magenta, cyan şi galben.

Avantajele unei imprimante laser HP

Cu toate că tehnologia utilizată este identică atât pentru imprimantele HP domestice, cât şi pentru cele corporatiste, există o diferenţă între acestea, şi anume dimensiunea şi numărul de pagini printate sau copiate pe minut. Astfel, imprimantele lasre HP pentru acasă pot imprima între 500 şi 5.000 de foi pe lună şi vin cu opţiuni simple de sortare, în vreme ce imprimantele corporatiste pot lista peste 5.000 de pagini pe lună şi vin cu multiple alte facilităţi de sortare, capsare, conectivitate şi listare în reţea, etc.

Multifuncţionalitatea imprimantelor laser HP

Imprimantele lasre HP se remarcă prin faptul că pot fi dispozitive multifuncţionale – scannere, imprimante şi copiatoare. Cele mai bune imprimante laser all-in-one, chiar şi pentru uz casnic, este cea care poate satisface toate necesităţile unui birou, iar imprimantele laser HP se remarcă prin multifuncţionalitatea pe care o oferă.

Imprimantele laser HP sunt uşor de utilizat

Deoarece imprimantele laser HP sunt concepute pentru a face faţa mai multor sarcini în fiecare zi, ele sunt special proiectate pentru a facilita realizarea a diverse lucrări. Astfel, imprimantele laser HP au mai puţine butoane decât alte imprimante, iar întreţinerea acestora este mai uşoară. În plus, reumplerea toner imprimante la HP se realizează mult mai simplu decât la alte imprimante.

Imprimantele laser HP sunt accesibile

Imprimantele laser HP, alb negru sau color, pot realiza diverse job-uri de printare, oferind claritate, calitate a imaginii şi viteză, toate la preţuri foarte accesibile. Astfel deţinerea şi întreţinerea unei imprimante HP, acasă sau la birou, este mai puţin costisitoare.

Sursa de imagine:

Goran Bogicevic / Shutterstock.com