UPDATE: În urma celor 11 percheziții efectuate în zilele de 18 și 23 septembrie a.c., pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Ialomița și Dâmbovița, poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 30.000 de articole vestimentare, peste 600 de recipiente de parfum, tip tester, 2 prese de imprimare la cald, mai multe matrițe confecționate artizanal, aproape 8.000 de autocolante termice cu însemnele distinctive ale unor mărci de renume, mai multe telefoane mobile și suma de peste 20.000 de lei. Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, au fost reținuți de polițiști, informează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș .

 

Sute de parfumuri și mii de articole vestimentare susceptibile de a fi contrafăcute au fost descoperite ieri de polițiști în urma unor percgeziții efectuate în municipiul București.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul București. Cele 5 percheziții au fost realizate la locuințele a două persoane bănuite de contrafacerea unei mărci și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Din cercetări a reieșit că doi bărbați, de 31 și 24 de ani, ambii din Topoloveni, ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, diverse articole vestimentare și parfumuri, purtând însemnele distinctive ale unor mărci cu renume. Produsele ar fi fost achiziționate de la doi bărbați de 40, respectiv 32 de ani, ambii din București, care ar fi contrafăcut, prin tipărire la cald, cu ajutorul unor imprimante performante, diverse articole vestimentare cu emblema unor mărci consacrate. În aceeași cauză, polițiștii au efectuat, la data de 18 septembrie a.c., cinci percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ialomița și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În urma acestor percheziții, au fost descoperite și ridicate peste 600 de recipiente de parfum, tip tester, precum și peste 7.500 de articole vestimentare, constând în tricouri, pantaloni, veste, bluze, geci, costume de trening, precum și lenjerie intimă, șosete, dar și accesorii precum genți de mână și portofele, toate purtând însemnele unor mărci recunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Prejudiciul estimat, în prima fază a cercetărilor, este de aproximativ 750.000 de lei, urmând ca valoarea exactă a acestuia să fie comunicată de titularii mărcilor înregistrate.
În ziua de 18 septembrie a.c., după administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a doi bărbați, de 31 de ani, respectiv de 24 de ani, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.