Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a impus începând de astăzi noi restricții în două sate din Argeș, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, potrivit unui comunicat emis de Instituția Prefectului Județului Argeș.

În satul Rogojina din comuna Budeasa și satul Bărăști, din comuna Cicănești se închid restaurantele și cafenelele, care își desfîșoară activitatea în interiorul clădirii. De asemenea, tot de astăzi se suspendă activitatea caselor de pariuri, bibliotecilor, muzeelor, librăriilor, cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, caselor de cultură și alte asemenea așezăminte culturale, precum și desfășurarea evenimentelor culturale în aer liber.

Rămân însă deschise terasele în aer liber, respectându-se distanța de 2 metri între mese și maximum 6 persoane la masă, dacă sunt din familii diferite. Programul acestora nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00.