Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a reunit ieri într-o nouă ședință, unde s-au dispus noi restricții pentru patru comune argeșene, potrivit unui comunicat emis de Instituția Prefectului Județului Argeș.

În comunele Budeasa și Brăduleț, unde incidența cazurilor de coronavirus depășește 3/1000 de locuitori, va fi suspendată activitatea restaurantelor și a cafenelelor aflate în interiorul clădirii și a caselor de pariuri. „Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din comuna Budeasa și din comuna Brăduleț, județul Argeș doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în aceste localități fiind depăşită incidenţa de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, se arată în hotărârea CJSU.

În comunele Drăganu și Sălătrucul, unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, dar nu depășește 3/1000, vor fi închise casele de pariuri, însă se va permite funcționarea restaurantelor și cafenelelor aflate în interior în intervalul 06:00-23:00, fără a depăși 30% din capacitae. De asemenea, CJSU a suspendat restricțiile impuse la 1 octombrie pentru comunele Râca și Cicănești, unde incidența cazurilor a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori.