În acest week-end, două botezuri au fost întrerupte de jandarmii argeșeni, organizarea evenimentelor private fiind interzisă, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) . Administratorii localurilor au fost amendați cu 3000 de lei fiecare.

Primul botez întreput a fost organizat sâmbătă, într-un local din comuna Bascov, toate cele 35 de persoane care participau la eveniment părăsind locul după sosirea autorităților. Al doilea eveniment a avut loc duminică, într-un local din Pitești, unde erau prezente 40 de persoane.

De asemenea, potrivit IJJ, în acest weekend a mai fost controlată o societate din municipiul Pitești care își desfășura activitatea cu încălcarea normelor legale, activitatea fiind întreruptă, iar persoanele fiind evacuate din local. Administratorul clubului a fost sancționat contravențional pentru servirea consumatorilor în afara orelor de program iar 3 clienți au fost sancționat pentru ca fumau in interiorul clubului. Tot în această locație, urmează, ca după terminarea verificărilor, să fie luate și alte masuri legale de sancționare a ilegalităților constatate.

Tot în municipiul Pitești, administratorul unui local a fost sancționat contravențional cu 500 de lei pentru că nu purta masca în interiorul locației.

În data de 01.11.2020, jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune specifică în Târgul săptămânal din comuna Miroși, în urma căreia s-au aplicat 5 amenzi în valoare de 2500 lei și 3 avertismente pentru nepurtarea măștii în spațiile publice.