Vremurile cu care ne confruntam sunt din ce in ce mai anevoioase, traim cumva in incertitudine, nu stim daca suntem sau nu cu adevarat protejati si, tocmia de aceea, este bine ca noi sa ne luam masuri suplimentare de protectie. Si aici vorbim, in primul rand, de masca, care, din cate se pare, este principalul nostru mod de aparare in fata unui dusman invizibil, care poate fi peste tot.

Si, tocmai pentru ca a devenit un accesoriu nelipsit din viata noastra de cand a aparut acest virus, am ales sa il facem cat mai prietenos cu noi, un alt mod de exprimare, la fel ca si hainele. In tot cazul, mastile de protectie, indiferent din ce material sunt ele, ne protejeaza de infectare, dar si de riscul de a imprastia virusul.

In acest moment, pentru ca sunt la mare cautare, dar si pentru ca masca nu mai este doar un obiect de care avem nevoie ocazional, a devenit un adevarat accesoriu, personalizat in fel si fel de chipuri, pentru cei mari, dar, mai ales, pentru cei mici. Tocmai de aceea, astazi putem vorbi de masca brodata, manual sau nu, de masca personalizata cu diverse teme, masti din bumbac, de diferite culori, dar si de clasicele masti chirurgicale, de diferite tipuri, pentru ca noi sa ne simtim cat mai sigur purtandu-le.

Daca vorbim despre mastile brodate, felul in care acestea pot fi personalizate sunt multiple. De la clasicele modele de flori la desene mult mai complicate, sunt tot mai multe masti personalizate in acest fel, fiind mult mai la indemana tuturor. Mastile personalizate au ajuns o moda in adevaratul sens al cuvantului. In special pentru copii sunt foarte populare aceste masti, fie cu boticuri de animale, fie cu personaje de desene animate, fie cu diverse modele, astfel incat cei mici sa doreasca sa le poarte si sa nu le simta incomode. De asemenea, si pentru adulti, mastile personalizate sunt la moda. Pentru doamne, cele cu paiete si pietricele, cele cu botic de animale sau cu diverse citate, pentru domni cele cu botic de animale sau cu detalii minimaliste ori mesaje discrete, toti au incercat ca acest accesoriu nou adaugat in garderoba sa fie cat mai placut. De aemenea, au fost confectionate si foarte multe masti din bumbac, de obicei simple, dar colorate, astfel incat sa se asorteze cu hainele doamnelor, in special.

Si, pentru ca viata merge inainte chiar si in aceste vremuri, si pentru ca ne dorim si sa ne bucuram de evenimentele fericite din viata noastra, dar si sa fim in siguranta, au fost create si mastile de protectie personalizate pentru evenimente. Pentru nunti, sunt masti speciale pentru mire si mireasa, pentru nasi, pentru domnisoarele si cavalerii de onoare, astfel incat sa poata fi usor recunsocuti, de obicei, fiind persoanlizate prin text. Si la botez se practica personalizarea mastilor, in special cu un mic copil adus de barza, in general albe, cu o panglica care sa fie reprezentativa pentru sexul celui mic.

Fortati de imprejurari, pentru a ajunge sa nu ne punem in pericol, atat pe noi, cat si pe cei din jur, am ajuns sa facem din masca obiectul principal al tinutei noastre. Si, tocmai pentru ca in acesta perioada este nelipsit, incercam sa indulcim amarul situatiei cu modele diverse de masti, cat mai prietenoase pentru vremurile acestea. In plus, incercam sa le facem prietenoase si pentru cei mici care, nestiind exact ce se petrece, incercam sa ii convingem sa le poarte macar pentru ca sunt dragute si pentru ca ii transforma intr-o pisicuta ori intr-un urs.