Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Ovidiu Puiu: Voi lupta în Parlament pentru stimularea muncii și întărirea...

Ovidiu Puiu: Voi lupta în Parlament pentru stimularea muncii și întărirea clasei de mijloc!

pub@stiridepitesti

Profesorul universitar doctor Ovidiu Puiu consideră că nivelul foarte ridicat de sărăcie în rândul persoanelor ocupate este una dintre cele mai profunde probleme ale României de astăzi. Măsurile de stimulare a muncii propuse prin programul de guvernare al PSD răspund acestei provocări, conducând implicit la consolidarea clasei de mijloc.

„În orice societate consolidată, profunzimea și direcția transformărilor economice depind într-o mare măsură de poziția clasei de mijloc, care trebuie susținută prin politici adecvate. Aceasta este, în esență, și viziunea modelului social european, care combină creșterea economică cu politici de coeziune, ocupare și protejare a drepturilor sociale. O clasă de mijloc puternică înseamnă, înainte de toate, reducerea inegalităților și a sărăciei extreme. În România de astăzi, sărăcia este profundă și peste 30% dintre români sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Mai grav, România este statul UE cu cel mai mare risc de sărăcie în rândul persoanelor ocupate! Este vorba despre oameni care lucrează legal, poate chiar în condiții foarte grele, iar la sfârșitul lunii nu au suficiente resurse ca să trăiască civilizat. Dacă adăugăm și faptul că unul din doi români declară că veniturile i-au fost afectate din cauza pandemiei, atunci înțelegem că problema se acutizează și mai mult.
Ca viitor parlamentar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru:
– Reducerea impozitării muncii pentru salariații cu venituri mici și cei din clasa de mijloc; – Reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială; – Aplicarea principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale; – Sprijinirea companiilor pentru menținerea și crearea locurilor de muncă; – Creșterea nivelului de trai prin investiții; – O Românie dezvoltată pentru TOȚI românii!”, declară Ovidiu Puiu.

Articol comandat de Partidul Social Democrat, Organizația Județeana Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 21200019, publicat de SC.MBC NEWS PRESS.

 

Exit mobile version