Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă PUB Sampon pentru paduchi – mituri si adevaruri

Sampon pentru paduchi – mituri si adevaruri

pub@stiridepitesti

Când copilul dumneavoastră a fost diagnosticat cu păduchi de cap, doriți să scăpați de ei rapid  și eficient. Dar este posibil să nu fiți conștienți de toate tratamentele disponibile. Aflați ce este fals despre opțiunile actuale de tratament şi despre păduchi în general.

Tratamentele pentru păduchi fără prescripție medicală uneori nu sunt cele mai eficiente

Fals. Dacă alegeţi un şampon pentru păduchi eficient, acesta omoară păduchii de cap și ouăle acestora la numai 10 minute de la aplicare. În plus, nu este necesară spălarea suplimentară a părului sau pieptănarea cu pieptăn special, ceea ce-l face ușor de folosit.

Tratamentele pentru păduchii de cap implică lăsarea pe scalp și pe păr timp de 8 până la 12 ore.

Fals. Iată de ce: unele produse au timp de aplicare de până la 10 minute, urmate de o clătire simplă cu apă. De aceea este esențial ca părinții să citească și să urmeze instrucțiunile producătorului exact așa cum au fost scrise.

Toate tratamentele pentru păduchii de cap necesită 2 aplicări sau mai multe

Fals. Dacă utilizaţi şampon pentru păduchi calitativ, acesta este capabil să omoare păduchii de cap și lindinii doar după o singură aplicare. Un şampon pentru păduchi sufocă păduchii și lindinii prin inundarea cu apă a aparatului respirator al paraziților.

Păduchii pot sări

Fals. Păduchii nu au aripi deci nu pot zbura și nu pot sări. În schimb, se mișcă târându-se. De aceea, contactul direct cap-la-cap este cel mai comun mod de răspândire a păduchilor de la o persoană la alta.

Este mai probabil să luaţi păduchi dacă aveți obiceiuri proaste de igienă personală

Fals. Infectarea cu păduchi nu are absolut nimic de-a face cu igiena personală sau curățenia unei case.

Un cap cu mâncărimi înseamnă că cel mai probabil aveţi păduchi

Fals. Mâncărimea scalpului este unul dintre simptomele comune ale păduchilor. Dar pot exista și alte cauze ale mâncărimii scalpului, cum ar fi dermatita seboreică sau pielea uscată. Mai mult, este posibil ca unii copii care au păduchi să nu simtă mâncărime. De aceea este bine să verificați părul cu regularitate, ideal ar fi o dată pe săptămâna. Pentru inspecția scalpului și a părului puteți folosi un pieptăn special, care este mult mai eficient decât inspecția vizuală.

Păduchii de cap preferă părul lung

Fals. Păduchilor nu le pasă dacă părul este scurt, lung, curat sau murdar.

Păduchii de cap transmit boli

Fals. Vestea bună este că păduchii nu s-au dovedit a răspândi boli. Acestea fiind spuse, pot fi extrem de deranjanţi. Copiii care au păduchi de cap se pot confrunta cu mâncărimi intense și pot dezvolta o erupție pe piele, iar pielea se poate infecta prin zgârieturi. Și, desigur, păduchii pot fi supărători emoțional pentru un copil și pentru familia lor dar cu un şampon pentru păduchi puteţi scăpa de toate aceste probleme.

Remediile casnice pentru tratarea păduchilor de cap sunt sigure și eficiente

Fals. Maioneza, uleiul de măsline, margarina, untul și substanțe similare nu s-au dovedit a fi tratamente eficiente pentru păduchi. Substanțe precum benzina sau kerosenul nu au fost dovedite clinic, sunt inflamabile și prezintă un risc substanțial. Când copilul dumneavoastră are păduchi de cap, cel mai bine este să apelați la un şampon pentru păduchi.

Exit mobile version