Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Încheierea situației școlare, cu semnul întrebării pentru sute de elevi argeșeni

Încheierea situației școlare, cu semnul întrebării pentru sute de elevi argeșeni

pub@stiridepitesti

Elena Liliana Murguleț, inspectorul școlar general Argeș, a susținut astăzi o conferință de presă în care a făcut o analiză a situație școalare argeșene în perioada septembrie-decembrie 2020. Înainte de 9 noiembrie, dată de la care toți elevii din România participă la ore în regim online, 61% dintre unitățile școlare din Argeș erau în scenariu verde, 39% în scenariul hibrid și 1% în șcenariul roșu (8 unități de învățământ).

De asemenea, Liliana Murguleț a mai spus că 916 elevi argeșeni riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată pentru primul semestru. Jumătate dintre aceștia nu au putut participa la ore din cauza conexiunii slabe la internet, cealaltă jumătate având probleme independente de tehnologie, unii neputând fi localizați, fiind plecați în afara țării.

Elevilor care au avut probleme legate de conexiunea la internet li se vor pune la dispoziție materiale didactice de care au nevoie și vor avea alternative în ceea ce privește evaluarea, cum ar fi portofoliile sau studiile de caz. În cazul elevilor plecați în străinătate, inspectorul general a spus că directorii unităților de învățământ vor fi încurajați să colaboreze cu reprezențanii D.G.A.S.P.C. ai primăriilor, pentru a putea fi localizați.

Exit mobile version