În Munții Făgăraș, la Cota 2000, s-a așternut un strat gros de zăpada, 10-20 cm de zăpadă proaspătă, depusă în ultimele două zile. În următoarele 24 de ore, stratul va mai crește local cu 10-20 cm și pe arii restrânse chiar și cu 30 cm, pe versanții sudici, potrivit Administrație Naționale de Meteorologie.

Stratul de zăpadă măsura ieri 165 cm la Bâlea-Lac, 80 cm la Vf. Omu, 80 cm la Sinaia, 46 cm la Cuntu, 48 cm Vf. Țarcu, 42 cm la Parâng, 38 cm la Păltiniș.

Vremea în Argeș se va răci accentuat în următoarele zile, și va deveni rece, geroasă în timpul nopților, cu temperaturi maxime, în medie de -7…-4 grade și minime cuprinse, în general, între -14 și -10 grade.

În condiții de temperaturi scăzute, ceață și vânt slab, salvamontiștii îî sfătuiesc pe turiști să fie prudenți, să nu se aventureze pe traseele turistice închise şi să ceară informații salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT.

În afara echipamentului obligatoriu iarna (încălțăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colțari, piolet etc.) trebuie să existe în permanență în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situații neplăcute, iar telefonul trebuie păstrat în așa fel încât să aibă energie suficientă și la sfârșitul zilei, când apar de obicei situațiile de urgență.