Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Primar Pitești, reacție față de cheltuielile pentru vaccin: „Cu toții suntem nemulțumiți!”

Primar Pitești, reacție față de cheltuielile pentru vaccin: „Cu toții suntem nemulțumiți!”

pub@stiridepitesti

La Pitești fost reabilitat un complex de cămine de licee, transformat în unitate hotelieră pentru sportivi, și unde au fost amenajate 11 spații independente, absolut noi, dotate cu mobilier nou, pentru derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, mai sunt propuse două centre în spații private. Problema este, spune primarul Cristian Gentea, ce va face municipalitatea cu banii care trebuie să acopere cheluielile. Reamintim că Guvernul doreşte ca sumele cheltuite pentru funcţionarea centrelor de vaccinare să fie acoperite din bugetele locale.De asemenea, anumite sporuri ale medicilor, asistenţilor medicali şi registratorilor – pentru care se pregăteşte o ordonanţă – vor fi suportate tot de primării. Emil Boc, edilul Clujului, a luat foc la o aşa veste. Cristian Gentea îi dă dreptate.

„Cu toții suntem nemulțumiți. Opinia lui Emil Boc a fost fermă și în concordanță cu ce gândim.Problema e ce facem cu banii. Dacă vorbim de operaționalizarea centrului și de plata personalului medical, ne încurcăm. Dacă Guvernul vrea să rezolve problema fără să asigure sursa de finanțare, vom crea multe altele, va trebui să tăiem din alte părți.

Din 2020 avem 2 milioane de lei neacoperiți pentru diverse activități de evitare a răspândirii virusului. Va trebui să tăiem din altă parte.

Sper ca în ordonanță să se regăsească posibilitatea decontării acestor cheltuieli”, a spus Gentea., la Digi 24.

Exit mobile version