Chiar daca tehnologia moderna a permis dezvoltarea unor telefoane mobile care indeplinesc multiple functii si pot inlocui cu succes multe dintre dispozitivele pe care le folosesti zilnic, acest lucru vine cu un anumit pret. Spre deosebire de telefoanele vechi, prezente pe piata acum 20 de ani si care erau folosite doar pentru apeluri si mesaje, telefoanele moderne sunt mult mai ajutatoare si au devenit esentiale in viata oamenilor de zi cu zi.

Totusi, exista cateva aspecte care arata ca telefoanele moderne sunt mai sensibile decat cele vechi, mai ales daca sunt supuse unor factori externi care pot provoca daune semnificative.

Iata care sunt principalii factori care afecteaza un smartphone

Sensibilitatea este unul dintre principalele dezavantaje ale telefoanelor moderne. Cu toate acestea, performantele acestora sunt net superioare telefoanelor vechi care, desi sunt considerate mai rezistente din anumite puncte de vedere, nu au aceeasi aplicabilitate precum un smartphone. De aceea, este important sa inveti care sunt factorii care pot dauna unui smartphone pentru a evita expunerea directa.

Umezeala

Umezeala este probabil cel mai mare daunator al unui smartphone. In primul rand, daca expui telefonul la umezeala, risti ca apa sa patrunda in circuitul intern si sa provoace pagube iremediabile. De asemenea, umezeala este periculoasa, deoarece nu este necesara o cantitate mare de apa pentru a strica un smartphone. Este de ajuns ca acesta sa stea intr-un mediu umed, asadar, ai grija sa nu te prinda ploaia cu el in buzunar!

In schimb, in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe telefoane rezistente la apa, precum si anumite accesorii care te pot ajuta sa previi astfel de probleme.

Temperaturile extreme

Un alt factor care poate fi foarte daunator telefonului tau, il reprezinta temperaturile extreme. Atat cele prea scazute, cat si cele prea ridicate pot provoca pagube semnificative, mai ales daca telefonul este expus direct la acestea.

In cazul in care expui telefonul direct la razele soarelui, mai ales pe timp de vara cand temperaturile sunt foarte mari, risti ca acesta sa se incinga foarte tare, iar anumite componente sa nu mai functioneze.

Expunerea la frig, in schimb, poate afecta bateria si afisajul care va fi procesat mult mai greu. De aceea, este esential sa limitezi expunerea directa in astfel de conditii.

Suprafetele dure

Contactul cu suprafetele dure provoaca pagube mari telefonului tau, in functie de intensitatea impactului. Fie ca este vorba de un moment de neatentie cand iti cade telefonul din mana sau, pur si simplu, frecarea telefonului cu o suprafata dura, acesta va avea de suferit, se poate zgaria sau ecranul poate fi spart.

In acest caz, este esential sa ai telefonul echipat cu o husa. Totusi, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie conforma brandului. Daca, de exemplu, ai un Samsung Galaxy S20, ai nevoie de huse pentru Samsung Galaxy S20 pentru a-i asigura protectia de care are nevoie.

 

Prin urmare, este important sa te asiguri ca telefonul tau este echipat corespunzator, deoarece riscul de a-l expune unor factori externi daunatori este constant.

 

sursa foto: envato.com