burse sociale scolare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri , după ședința de la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat, redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie. Majoritatea instituțiilor de învățământ vor fi deschise, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, după trei scenarii.

În scenariul verde, cu o incidență de până la 1 la mie, toate școlile se deschid fizic. În scenariul galben, cu rata de infectare 1-3 la mia de locuitori, merg copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu, între 3-6 la mie rata de infectare, copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar merg la cursuri, ceilalți trec în online. În județul Argeș, potrivit informațiilor actualizate la data de 2 februarie, 2 localități sunt în scenariul roșu (Șuici- 4.04 și Cuca- 3.08), 5 în scenariul galben (Valea Danului 2.33, Priboieni-2, Dragoslavele-1.92,Bogați-1.64, Bughea de Sus-1,62), restul fiind în scenariul verde.

„Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Ținem însă cont de contextul epidemiologic din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte. În consecință, în localitățile cu puține cazuri de COVID-19, scenariul verde, toți copiii merg la școală, de la grădiniță la liceu. În localitățile din scenariul galben merg la școală copiii de grădiniță, cei din învățământul primar și clasele a VIII-a și a XII-a. În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii de la grădiniță și cei din învățământul primar, restul fac cursuri on-line. În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă. Mai sunt unele detalii organizatorice care vor fi însă clarificate rapid printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, ordin care va fi făcut public în foarte scurt timp”, a declarat președintele Klaus Iohannis.