Venirea pe lume a copiilor este o bucurie de neegalat pentru părinți, care implică gestionarea unor noi responsabilități și adaptarea la un mod de viață diferit. Creșterea celor mici este un angajament pe perioadă lungă și aduce schimbări nu doar asupra sentimentelor sau stilului de viață anterior, ci și asupra spațiului familial. 

Casa se va schimba odată cu amenajarea camerelor destinate celor mici, se va restrânge într-o anumită măsură și vor apărea o mulțime de obiecte noi, de la jucării până la pătuțuri și antemergătoare cu care va trebui să te obișnuiești. 

Nici mașina personală nu va scăpa neafectată de ”noua viață” de după apariția copiilor. Pe lângă faptul că va trebui să te gândești la un model mai încăpător dacă familia ta este mai numeroasă, acest mijloc de transport va fi dotat, în timp, cu tot felul de obiecte pentru ca cei mici să se simtă confortabil și să fie mereu în siguranță la drum.

Iată câteva accesorii indispensabile cu care va trebui să dotezi mașina unei familii extinse 

Atunci când pleci la drum cu cei mici, trebuie să iei în considerare faptul că o călătorie poate fi plictisitoare pentru aceștia. Așadar, ai grijă să ai obiectele necesare pentru a le face trecerea timpului mai interesantă și mai plăcută.

  • Scaunele speciale pentru copii 

Nu poți călători cu cel mic fără să-ți dotezi mașina cu un scaun special pentru copil. Desigur, acesta trebuie să fie ales astfel încât să se potrivească corpului celui mic, să fie confortabil și să îndeplinească toate standardele de siguranță. 

De exemplu poti intra pe site-ul Babyneeds.ro unde vei găși o selecție variată de scaune auto pentru copii la cele mai bune prețuri. Poți alege modele cu diverse sisteme de siguranță și cu accesorii multiple pentru creșterea confortului atât pentru cei mici cât și pentru părinți.

  • Spațiu suplimentar de depozitare 

În primul rând, va fi nevoie de mai mult spațiu pentru bagaje. Doar dacă te gândești la cărucior, premergător, bicicletă de copii, jucării, scutece de rezervă, vei realiza în scurt timp că ar mai trebui încă un portbagaj pentru a face să încapă toate lucrurile și pentru a lăsa totuși loc și pentru șofer.

O soluție ar fi să-ți dotezi mașina cu un portbagaj de acoperiș de un volum suficient pentru a putea așeza bagajul suplimentar. Pe lângă faptul că vei evita să înghesui obiectele în habitaclu, vei putea să-l montezi doar atunci când pleci în concedii, fiind astfel un accesoriu flexibil și eficient. 

  • Încărcătoare suplimentare și portabile

Pentru că azi nu mai poți ține prea mult un copil fără să-i dai acces la tehnologie, în special la tablete, este o bună idee să iei cu tine un astfel de device atunci când pleci în concediu cu familia. Tableta poate fi programată să ruleze programe și muzică pentru a menține interesul juniorilor pe parcurs.

Desigur, nu îți dorești ca device-ul să rămână fără baterie în mijlocul drumului, de aceea este bine să ai cel puțin un încărcător suplimentar cu un adaptor pentru priza electrică a autovehicolului.

  • Organizatoare sau buzunare de spătar

Aceste accesorii care se montează la spătarele scaunelor din față sunt ideale pentru menținerea unei ordini în ”haosul” ce se poate crea în cel mai scurt timp atunci când mergi cu cei mici la drum lung cu mașina. Sunt perfecte pentru depozitarea gustărilor, sticlelor de apă, biberoanelor, șervețelelor, și chiar au dispozitive speciale pentru fixarea unei tablete pe care pot rula desenele animate preferate ale copilului. 

Astfel, cu accesoriile potrivite, mașina familiei poate deveni un micro habitat primitor pentru copiii tăi cu care vei putea călători cu tot confortul și în siguranță către orice destinație de vacanță.

Sursa foto: shutterstock.com