Momentul în care îți schimbi locuința poate fi pe cât de entuziasmant, pe atât de stresant și obositor. Dacă nu te organizezi bine, există riscul ca această experiență plăcută să se transforme într-o activitate haotică și costisitoare, mai ales atunci când realizezi ulterior că ai lăsat articole de valoare în urmă (fie ea sentimentală sau financiară). Pentru a evita acest lucru, este recomandat să iei lucrurile pas cu pas și să începi să te ocupi de procesul de mutare din timp. 

Iată câteva trucuri care cu siguranță te vor ajuta să-ți organizezi mutarea mult mai bine!

  1. Înainte de a împacheta, fă o curățenie generală

S-ar putea să rămâi surprins când vei afla câte lucruri nefolositoare ai acumulat de-a lungul timpului. Fie că este vorba de haine, elemente de decor sau electronice pe care nu le mai folosești, cu siguranță vei găsi o multitudine de elemente care nu-și mai au rostul pentru tine.

Pentru a nu pierde spațiu sau timp valoros mutându-le dintr-un loc în altul, fă o curățenie generală în toată locuința cu cel puțin două săptămâni înainte de a începe pregătirile de mutare. Dacă acestea se află încă într-o condiție bună, nu le arunca! Există numeroși oameni care pot avea nevoie de ele. Alege în schimb să le vinzi mai departe sau să le donezi asociațiilor care se ocupă cu asistența persoanelor mai puțin norocoase. 

  1. Folosește cutii transparente pentru lucrurile esențiale

         Dacă ai mai trecut până acum prin experiența unei mutări, cu siguranță ești deja familiarizat cu stresul care te poate cuprinde odată ce privești numeroasele cutii care așteaptă să fie despachetate. După multe zile grele și obositoare în care te-ai ocupat de transportul lucrurilor, probabil nu îți dorești decât să faci o baie fierbinte, să iei cina și să te odihnești. Acest lucru nu va putea fi însă posibil decât după ce ai despachetat deja esențialul de care vei avea nevoie.  

             Pentru a evita toate complicațiile care pot apărea pe parcurs, folosește cutii transparente pentru împachetarea obiectelor esențiale, precum tacâmuri, farfurii, prosoape de baie sau haine de casă. Pentru că vei putea vedea ce se află în ele, îți va fi mult mai ușor să prioritizezi despachetarea fără să-ți transformi locuința într-un peisaj haotic și aglomerat. De asemenea, dacă optezi și pentru variante de carton pentru restul obiectelor, este o idee bună să lipești câte un sticker pe fiecare cutie în parte, pentru a ști de la început în ce încăpere trebuie să o așezi. 

  1. Atașează roți mobilierului și obiectelor grele

         Printre lucrurile care îngreunează cel mai tare procesul de mutare se numără mobilierul și obiectele sau cutiile extrem de grele. Pe lângă faptul că nu este posibil să le transporți de unul singur, riști să le accidentezi dacă acestea sunt fabricate din materiale sensibile.  

             Nu îți face însă probleme, căci există soluții și pentru acest impediment. Apelează la roțile industriale pentru mobilier care se pot fixa de acesta, facilitând astfel transportarea sa și eliminând riscul de a-l zgâria sau murdări în drumul spre noua casă. Poți găsi pe site-ul Magnetcenter numeroase astfel de roți care să corespundă nevoilor tale și greutății obiectelor pe care le transporți, începând de la 40 de kg. 

  1. Despachetează-ți lucrurile pe rând și organizează-le pas cu pas

         Puține situații sunt mai incomode decât aceea în care realizezi că nu știi cum să îți organizezi lucrurile în noul spațiu. De aceea, este recomandat să le despachetezi într-un mod calm și sistematic, ocupându-te de fiecare încăpere pe rând. Începe cu obiectele esențiale, precum cele de bucătărie sau cele sanitare, trecând ulterior la dormitor și living. Dacă nu știi cum să te descurci cu aranjarea lor, iată aici câteva idei care te pot ajuta. Organizându-te astfel încă de la început, vei evita momentele de stres și nervi în care realizezi că ți-ai împrăștiat lucrurile în întreaga locuință, neștiind unde sau cum să le plasezi. 

Schimbarea locuinței nu este niciodată ușoară, însă te vei putea bucura mult mai mult de ea atunci când te organizezi din timp. Dacă vei tria obiectele pe care le deții și vei aborda sistematic întreg procesul mutării, cu siguranță acesta va putea deveni o experiență chiar plăcută.

Sursă foto: Shutterstock.com.