Mai multe delicte silvice au fost descoperite ieri de polițiștii argeșeni, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică. Cinci bărbați au fost descoperiți că au tăiat sau transportat lemne fără documente.

Un bărbat de 42 de ani din localitatea Valea Danului transporta fără documente aproape 7 mc de lemne, esență fag, cu o mașină de gunoi. Bărbatul a fost amendat cu 5000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

Tot cu 5000 de lei a fost sancționat un alt bărbat de 40 de ani din comuna Albeștii de Argeș. Acesta transporta 0.300 metri cubi lemn foc, de esenţă fag, cu autoturismul, fără documente legale de provenienţă şi transport. „În urma verificărilor suplimentare, a reieșit faptul că materialul lemnos în cauză ar fi fost sustras din zona unei platforme primare de exploatare, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă”, informează IPJ Argeș.