Apa pentru mine‟ este numele concursului de videoclipuri pe care societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti îl organizează, în cadrul Programului Educaţional Piky, pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie.
Concursul se adresează elevilor argeşeni din clasele I-XII, care sunt invitaţi să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă apa pentru tine? Astfel, elevii, prin filmuleţele video realizate, pot să îşi exprime ideile despre importanţa apei în viaţa lor, cum influenţează aceasta mijloacele de trai şi bunăstarea familiei, cultura unui popor şi mediul înconjurător.
Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este „Preţuieşte apa‟, deloc surprinzătoare această alegere a temei ţinând cont că perioada în care ne aflăm este sub influenţa pandemiei de Covid-19, care ne-a făcut să conştientizăm o dată în plus cât de valoroasă este apa.
Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Media – Piky“ sau de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.
La nivel mondial, este în desfăşurare pe reţelele de socializare campania digitală #Water2me, care îşi propune să genereze conversaţii, să adune opinii şi comentarii de la oameni din întreaga lume despre apă şi ce înseamnă aceasta pentru ei. Rezultatele acestei campanii digitale vor sta la baza elaborării campaniei Zilei Mondiale a Apei 2021 şi vor face parte dintr-un raport despre importanţa apei. Pentru mai multe informatii vizitaţi site-ul www.worldwaterday.org.
Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Relaţii Publice, tel. 0348.807.105.
Tuturor elevilor şi cadrelor didactice le dorim o primăvară plină de bucurii, sănătate şi mult succes în activitate!