Bucătăria este unul dintre punctele centrale ale casei. Aceasta este locul în care persoanele se adună pentru conversații, masa în familie, teme sau întâlniri.

De asemenea, bucătăria devine prima cameră în care se adună dezordinea zilnică. După o zi lungă, adesea se aglomerează cu genți, portofele, ghiozdane, farfurii sau lucruri care nu-și găsesc propriul loc. În momentul în care se combină lucrurile enunțate anterior cu oalele, electrocasnicele sau accesoriile, este ușor ca mobila de bucătărie să nu mai primească atenția binemeritată.
Natürlich v-a pregătit o listă cu recomandări de organizare a bucătăriei, ca mai apoi să (re)devină inima locuinței.

Scoateți toate lucrurile din încăpere și curățați-le. Pentru început, este important să știți ceea ce aveți, pentru a nu achiziționa în presiunea momentului obiecte pe care deja le dețineți. În același timp, evaluați fiecare articol (dacă funcționează, dacă este necesar/cât de necesar este), pentru a-i găsi locul potrivit. După ce ați parcurs obiectele, ar trebui să aveți o secțiune de păstrare, o secțiune pentru lucruri de aruncat și o secțiune pentru donații. Ulterior, o curățenie temeinică va face diferența.

Organizați-vă zonele de lucru. Înainte de a aranja lucrurile, evaluați întregul spațiu și grupați sertarele sau dulapurile în zone (cel mai ușor este să aveți un carnet și un pix pentru a nota ce articole aparțin fiecărui spațiu). De exemplu:
Zona 1 (Lucrurile folosite zilnic/Cel mai ușor de accesat): farfurii, boluri, căni, alte obiecte de veselă;
Zona 2 (Elemente pentru gătit/Localizate aproape de aragaz sau cuptor): tigăi, spatule, linguri de lemn/de măsurat, boluri pentru amestecare, articole pentru copt;
Zona 3 (Cămară): produse uscate, condimente, obiecte de bucătărie mai mari;
Zona 4 (Accesorii/Spațiu de depozitare): ambalaje alimentare, pungi, folii;
Zona 5 (Cafea și ceai): accesorii pentru băuturi, oală pentru cafea sau ceai, pahare de vin, accesorii pentru bar;
Zona 6 (Consumabile/Localizare aproape de chiuvetă): săpun, soluții de curățat;
Zona 7. Acest loc reprezintă spațiul în care depozitați vesela specială sau suvenirurile pe care doriți să le vedeți și să le aveți aproape. Mobila de bucătărie nu are numai rolul de depozitare, aceasta trebuie să vă aducă fericire și împlinire. Dat fiind faptul că o mare parte a timpului se petrece la bucătărie, investiți în obiecte și mobilă de calitate, pentru a vă susține dorințele și obiectele.

Poziționați corect obiectele. O regulă simplă este aceea de a păstra obiectele pe care le utilizați cel mai des la nivelul privirii (fie într-un dulap sau sertar accesibil, fie agățate), iar cele pe care nu le folosiți frecvent le puteți depozita mai departe/mai sus. Același lucru este valabil și pentru cămară, dacă nu puteți vizualiza un lucru cu ușurință, cu atât mai puțin îl veți utiliza.

Deveniți creativi. Doar pentru că este necesară o organizare meticuloasă, nu înseamnă că elementele creative trebuie să lipsească, de exemplu, puteți monta un raft pentru condimente și să aplicați stickere amuzante pe fiecare în parte. În același timp, organizatoarele și separatoarele pentru sertare vă vor oferi multe soluții ingenioase. Interiorul dulapurilor poate fi folosit pentru lipirea listelor cu obiectele din acesta sau cu rețetele pregătite pentru cei dragi ș.a.m.d.

Consultați și reducerile privind mobilierul de bucătărie, pentru a vă reîmprospăta atmosfera și funcționalitatea din cel mai important loc al casei.