Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Salariile polițiștilor locali nu vor mai fi plătite din bugetul local. Asociația...

Salariile polițiștilor locali nu vor mai fi plătite din bugetul local. Asociația Municipiilor din România cere ca instituția să iasă de sub coordonarea Poliției Naționale

pub@stiridepitesti

Ședința operativă a Primăriei Pitești, condusă de primarul Cristian Gentea în fiecare luni de la ora 08:00, a avut, astăzi, ca puncte centrale de discuții, traficul dificil din zona Podul Viilor și Vamă Pitești – intrare dinspre București, dar și problema gunoaielor de lângă containerele și pubelele din oraș.

Primarul s-a declarat total nemulțumit de modul în care polițiștii locali sunt nevoiți să funcționeze în perioada stării de alertă, la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne, nu a cetățeanului din oraș. „Nici patrulare și fluidizare a traficului, nici curățenie și supraveghere în oraș, așa cum se cuvine!”, a fost aprecierea primarului referitoare la această situație.

De altfel, Asociația Municipiilor din România, asociație în care Piteștiul este reprezentat chiar printr-o funcție de vicepreședinte deținută de Cristian Gentea, somează administrația centrală să dispună ca polițiștii locali să iasă de sub coordonarea Poliției Naționale la încheierea stării de urgență. Altfel, comunitatea, prin bugetul local, nu va mai plăti salariile polițiștilor locali. Ori plătește ministerul de resort, ori polițiștii se întorc la treabă în stradă, pentru cetățeni.

La operativa săptămânală participă viceprimarii, administratorul public al orașului și toți directorii și șefii departamentelor și societăților din subordinea Primăriei Municipiului și a Consiliului Local Pitești, se arată într-un comunicat emis de Primăria Pitești.

Exit mobile version