Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș s-au sesizat ieri din oficiu, după ce în spațiul public au început să circule imagini în care mai multe persoane trăgeau focuri cu arme letale. După o partidă de vânătoare în comuna Retevoiești, participanții au mers în localitatea Coșești, unde au tras focuri de armă asupra unor vase lansate cu ajutorul unui dispozitiv.

„La această activitate, ar fi participat/asistat și persoane neautorizate în vederea deținerii de arme letale sau neletale. În urma cercetării la fața locului, au fost ridicate aproximativ 400 de capse de aprindere, arse, ce provin de la tuburi cartuș, precum și 4 talere din ceramică.

De asemene, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate 4 arme letale de vânătoare, despre care există indicii că ar fi fost folosite pentru efectuarea uzului de armă letală fără drept. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi uzul de armă letală fără drept, iar verificările continuă pentru stabilirea situației de fapt” informează IPJ Argeș.