UPDATE: Apelul a fost la 112, în jurul orei 09.15. Nu a fost preluat de dispeceratul IPJ Argeș, întrucât apelatul a închis. Bărbatul a fost imobilizat în jurul orei 10.15, conform procedurilor în vigoare, fără a fi folosite cătușe. Ulterior a cooperat cu forțele de ordine. Conform Legii nr. 192 din 25 octombrie 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice – Polițistul este îndreptățit să utilizeze cătușe sau alte mijloace de imobilizare în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente ale oricărei persoane… în scopul prevenirii autovătămării persoanei ori apariției unei stări de pericol la adresa vieții, sănătății sau integrității corporale a polițistului sau a altei persoane. Persoana era în pericol să își facă rău.La fața locului a fost trimisă și o grupă SAS, preventiv, pentru a putea interveni în cazul în care situația degenera. Au existat, încă din primele momente, doi negociatori (unul dintre aceștia făcând parte din grupa SAS), transmite IPJ Argeș.

Un bărbat de 60 de ani din Ștefănești a mers în cimitirul din localitate și a amenințat că își dă foc, fiind nemulțumit de extinderea cimitirului. Bărbatul a fost imobilizat de către polițiști și va fi condus la sediul poliției.

„Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și șeful Poliției Orașului Ștefănești, pentru luarea primelor măsuri. De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, care a trimis în zonă un echipaj. La fața locului, s-au deplasat adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Argeș, șeful Serviciului Ordine Publică, dar și o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, în vederea detensionării situației”, informează IPJ Argeș.