Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Contre și confuzii impardonabile pe bugetul FC Argeș. Viceprimarii nu au undă...

Contre și confuzii impardonabile pe bugetul FC Argeș. Viceprimarii nu au undă verde de la partide să sprijine echipa care luptă în Liga1

pub@stiridepitesti

Unul dintre subiectele dezbătute la conferința de presă a primăriei Pitești de marți a fost și bugetul FC Argeș. In urma disensiunilor care există între reprezentanții partidelor politice în sânul Consiliului Local Pitești, primarul Cristian Gentea și-a exprimat îngrijorarea că unii consilieri ar putea să nu voteze anumite proiecte de hotărâri, cum ar fi și bugetul FC Argeș. Este vorba de 6 milioane de lei care reprezintă participarea primăriei Pitești. Intrebați de presă dacă vor vota bugetul, cei doi viceprimari au răspuns următoarele și au făcut confuzii impardonabile între surse de finanțare, stadioane, cluburi de copii și participarea investitorilor privați:

Gelu Tofan, PNL: ”Avem un buget foarte sărac, iar aceste investiții se vor face prin CNI și știți cine conduce CNI!”, se confuzează viceprimarul liberal. Presa îl corectează și îi explică faptul că nu este vorba despre cele două stadioane care se vor construi la Pitești cu fonduri CNI, ci de bugetul echipei de fotbal. Realizează eroare în care se află și continuă: ”Eu sunt de acord. Nu m-am consultat încă cu colegii, dar părerea mea personală este că o să votez bugetul FC Argeș, eu și particip la meciuri, am cumpărat și bilete virtuale, nu am nimic împotrivă că este propunerea domnului primar. Ne dorim și stadioane, ne dorim și alte investiții…”

Mihai Mihăilescu, USR: ”Părerea mea personală, nu s-a discutat nimic în grupul consilierilor PNL-USR, este că primăria ar trebui să se implice mai mult în dezvolatrea sporturilor de masă, și cât mai puțin într-un club de performanță ca FC Argeș. Acesta va trebui dat către investitori privați care să bage bani în club….”

Reporter: ”Ați vorbit vreodată cu vreun investitor privat să aducă bani la FC Argeș? Deja puneți sub semnul întrebării bugetul FC Argeș.”

Mihai Mihăilescu, USR: ”Eu sunt de părere că primăria ar trebui să se implice în cluburile de copii, investitorii nu sunt interesați să investească în cluburile de copii. Eu sunt de acord ca un an, doi, trei dar la un moment dat va trebui să se facă această desprindere…”

Reporter: ”Corect ceea ce spuneți, dar noi nu vorbim de viitor, vorbim acum, anul acesta…Votați sau nu?”

Mihai Mihăilescu, USR: ”Vedem, vedem…”

Pe același principiu enunțat de domnul viceprimar, nici noi cei de la Știri de Pitești nu suntem de acord ca partidele politice să mai primească finanțările babane din bani publici.

Ceea ce nu știe viceprimarul Mihăilescu este că echipele de fotbal tocmai pe cluburile de copii și juniori se sprijină, scopul fiind ca pe viitor să nu mai fie aduși exclusiv fotbaliști de la alte cluburi, ci din propria pepinieră pe care să-i și vândă altor formații, lucru dorit ca afacere și de potențialii investitori.

Primarul Cristian Gentea a avut și el o intervenție pe marginea subiectului: ”La FC Argeș este absolut normal să venim cu o cotizație, noi fiind membru fondator, Curtea de Conturi ne-a impus un singur lucru, ca în fiecare an să venim cu 2 lei mai puțin. Așa am și făcut, deși costurile au crescut foarte mult, pentru că acum suntem în Liga1. Recunosc că mi-e teamă că nu vor fi de acord cu cotizația, nu știu cum ne vom descurca, sper să intrăm în play-off pentru că ne-ar asigura o sumă foarte bună.”

Proiectul referitor la bugetul FC Argeș va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din luna aprilie.

 

 

 

Exit mobile version