Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Stiri Percheziții la mai multe firme din Argeș și alte județe. Prejudiciu de...

Percheziții la mai multe firme din Argeș și alte județe. Prejudiciu de sute de mii de lei

pub@stiridepitesti

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat în această dimineață 38 de percheziții în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, acuzate de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Prejudiciul a fost de 400.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman, precum și al jandarmilor Argeș, Olt și Brigăzii Mobile Frații Buzești Craiova. Acțiunea a avut și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română” informează IPJ Argeș

Exit mobile version