Duminică și luni seara Piteștiul s-a alăturat orașelor protestatare din țară. Ieri, oamenii s-au adunat în fața prefecturii după care s-a plecat în coloană către sediul PNL. In continuu aceștia au strigat: Libertate și mesaje contra lui Arafat. Protestarii ne-au declarat că nu sunt împotriva măștii, ci se tem de ziua de mâine din cauza restricțiilor impuse, unii văzându-și afacerea în pericol sau locul de muncă. Intrebată de Știri de Pitești dacă este dispusă la dialog cu protestatarii, Emilia Mateescu, noul prefect a declarat: ”Aseară am stat până la 12 noaptea în Prefectură, nu am primit o astfel de soclicitate, dar îi aștept pe liderii mișcării la dialog, și în seara aceasta voi fi în prefectură. Rog, însă, să respectăm regulile sanitare și dreptul celorlalți la sănătate!”

Remarcăm o schimbare în bine la Prefectura Argeș, Emilia Mateescu fiind dispusă – măcar declarativ- la orice fel de dialog, ceea ce nu putem spune despre fostul prefect, Emanuel Soare, a cărui opinia trebuia însușită de oricine (cetățeni, presă etc) fără tăgadă.

Proteste la Pitești sunt anunțate și pentru această seară, în ciuda amenzilor date de jandarmi care au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12800 lei persoanelor care au organizat și participat la manifestarea publică de luni seara.