Dacă ai nevoie să muți o mașină dintr-un loc în altul, de obicei cea mai la îndemână metodă pentru a face acest lucru este s-o conduci chiar tu. Însă, dacă distanța de transport este foarte mare, de exemplu dacă trebuie s-o transporți în sau din străinătate, drumul lung poate fi extrem de obositor. De aceea, este recomandat să iei în considerare și alte opțiuni. În funcție de bugetul și preferințele tale, există mai multe modalități eficiente pentru expedierea autoturismului personal.

Iată CARE sunt cele mai populare modalități de transport autoturisme:

  • Transportul mașinii pe o platformă

Una dintre cele mai eficiente modalități de a deplasa o mașină în sau din străinătate este să apelezi la serviciile unei companii specializate care oferă servicii de transport autoturisme pe platformă, precum Tabitatour.ro. Atunci când alegi o firmă expeditoare, este important să te interesezi despre modul în care va fi transportată mașina. De exemplu, trebuie să afli dacă autovehiculul este asigurat pe toată durata traseului, ce documente trebuie să furnizezi companiei transportatoare, în cât timp va ajunga mașina la destinație și cum se va efectua livrarea (din ușă în ușă sau este nevoie să ridici mașina de la un anumit terminal)?

În funcție de aceste aspecte esențiale, prețul transportului poate varia. Alți factori care pot influența costul expedierii sunt: tipul și greutatea vehiculului, dacă este funcțional sau avariat, perioada din an în care se efectuează deplasarea și distanța de transport.

  • Transportul într-un camion închis

Dacă ești îngrijorat de condițiile meteorologice sau de posibilele avarii ale mașinii pe durata transportului pe platformă, poți solicita companiei expeditoare să efectueze transferul cu un camion cu remorcă închisă. Aceasta poate fi cea mai sigură modalitate de deplasare a unui vehicul pe distanțe lungi, însă este și cea mai costisitoare. În general, este alegerea potrivită pentru transportul mașinilor luxoase, cele de colecție sau personalizate.

  • Închirierea unui șofer

Dacă nu te deranjează să adăugi câțiva kilometri în plus autovehicului personal, poți lua în considerare închirierea unui șofer. Acesta poate fi un profesionist furnizat de o companie specializată sau poți apela la un prieten sau o persoană de încredere care să-ți conducă mașina până la destinație.

Este o ocazie bună de a transporta împreună cu vehiculul și lucrurile personale, inclusiv animalele de companie, însă ține cont de faptul că, deși această modalitate de transport este mai ieftină, suportă și riscuri mai mari. Prin urmare este recomandat să te gândești la o asigurare care să acopere accidentele sau furturile pe toată durata deplasării.

În concluzie, există mai multe modalități de a-ți transport mașina dintr-un loc în altul, însă este important să te gândești bine la avantajele și dezavantajele fiecărui tip de expediere. Dacă apelezi la serviciile unei firme specializate, trebuie să te asiguri că aceasta îți oferă condiții maxime de siguranță astfel încât mașina ta să ajungă cu bine la destinație. Ține cont de aspectele prezentate în acest articol și ia decizia corectă, în funcție de nevoile tale specifice și bugetul pe care-l deții.

Sursa foto: Shutterstock.com