Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Documentele construirii WC-ului vedetă au fost făcute publice de primarul Piteștiului

Documentele construirii WC-ului vedetă au fost făcute publice de primarul Piteștiului

pub@stiridepitesti

Miercuri, primarul Cristian Gentea a susținut o declarație de presă referitoare la wc-ul d 400 000 euro care a ajuns vedetă națională.După cum se vede în document, la semnături apare și semnătura lui Sorin Apostoliceanu (pe vremea aia viceprimar susţinut de PSD, acum ales local liberal) dar și a arhitectului care spune că Primăria a dublat prețul WC-ului pentru că el în deviz calculase WC-ul la 200.000 euro. Primarul Gentea a pus la dispoziția jurnaliștilor devizul. Calculele sunt făcute la cursul euro din ianuarie 2019 – 1 euro = 4,6822.

Cristian Gentea spune că arhitectul Pompiliu Soare, cel care a elaborat acest DALI, a propus 500.000 de euro pentru celebrul WC. Deci cu 100.000 de euro mai mult decât a costat de fapt acest WC.

Cristian Gentea: ”În DALI, domnul Soare a propus un cost de 500.000 de euro pentru toaleta din Piața Primăriei!” Arhitectul Soare, care a făcut proiectul pentru noua Piață a Primăriei, a ieșit astăzi în mass-media cu anumite informații despre proiect, printre care și cea conform căreia el ar fi propus realizarea toaletei din centru la un cost de numai 200.000 de euro, și nu 400.000 de euro cât a reieșit în cele din urmă că ar fi costat aceasta. Ei bine, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, l-a combătut astăzi pe arhitect cu propriile arme, respectiv Documentația privind investiția (DALI) din care reiese că, de fapt, suma propusă de către Soare pentru toaletă ar fi fost de 500.000 de euro! „Sunt contrariat de declarațiile domnului arhitect Soare. Mă doare să văd afirmații mincinoase. Dânsul a propus Consiliului Local, dânsul a argumentat investiția, iar acum o întoarce! Ar fi bine să spună că a propus modificări sau a acceptat modificări la proiect. Domnul arhitect Soare a propus acest DALI în valoare totală de 19.095.544 de lei. Aceasta este valoarea care a fost aprobată în ședința CL din ianuarie 2019. Văd că spune acum că toaleta ar fi trebuit să coste inițiat 200.000 de euro. Dar dacă ne uităm în deviz vedem că aceasta este numai suma pentru structura în sine. La capitolele următoare din deviz mai sunt 1.900.000 de lei pentru instalații sanitare interioare, pentru instalații de extracție, instalații electrice și lift. După care alți bani sunt pentru dotări. Toate propuse de către domnul arhitect Soare! A mai venit apoi cu o notă în care a spus că montarea în subteran a toaletei nu aduce costuri noi sau probleme de funcționalitate. Într- altă minută, domnul Soare a anunțat că se mută locația toaletei în zona parcării. Și ca să fie clar: în DALI, valoarea propusă de către domnul arhitect Soare este de 500.000 de euro! Adică 2.532.508 lei! Nicidecum 200.000 de euro! Până vineri, proiectantul va depune documentația pentru obținerea avizului de la Cultură. De asta nu am semnat încă procesul verbal de recepție pentru noua Piață a Primăriei.”

Exit mobile version