Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Simona Bucura Oprescu: Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a organizat azi, chiar...

Simona Bucura Oprescu: Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a organizat azi, chiar de Ziua Sportului, un miting de protest în faţa ministerului de resort

pub@stiridepitesti
Principalele revendicări sunt folosirea de criterii corecte pentru repartizarea bugetului către instituţiile subordonate şi federaţiile sportive, eliminarea inechităţilor salariale şi deblocarea posturilor vacante. Sindicaliştii reclamă lipsa consultărilor între conducerea ministerului şi specialiştii din federaţii.
Revendicările sunt cu atât mai îndreptățite cu cât pentru 2021, an olimpic, ministerul a alocat finanţări „sub limita sărăciei”, fără niciun fel de criterii în acordarea bugetelor către federaţii sportive naţionale şi subordonate şi fără fundamentarea tăierii premiilor pentru sportivi, antrenori şi colectivele tehnice.
Ca rezultat direct al dezinteresului şi incompetenței guvernanților, pe perioada pandemiei sportul a ajuns în colaps. Sănătatea și performanțele copiilor și tinerilor care nu practică un sport din cauza lipsei condițiilor de antrenament și subfinanțării sunt puse în pericol, transmite Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
Exit mobile version