Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit...

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la 99 de ani

pub@stiridepitesti

Ducele de Edinburgh, prințul Philip, a încetat din viață vineri, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital. Anunțul, scrie BBC, a fost făcut de Palatul Buckingham.

Prințul Filip, Duce de Edinburgh (n. 10 iunie 1921, în Insulele Ionice, Grecia – d. 9 aprilie 2021, Castelul Windsor, Anglia, Regatul Unit) a fost soțul Reginei Elisabeta a II-a. La naștere a fost Prinț al Greciei și al Danemarcei însă a renunțat la acest titlu la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Filip Mountbatten. A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de EdinbughConte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957.

În 2011, soția sa, Regina Elisabeta, i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

A murit, în dimineața zilei de 9 aprilie 2021, la Castelul Windsor.

„Înălțimea sa a murit liniștit în această dimineață, la Castelul Windsor”, a mai precizat mesajul. Prinţul Philip fusese externat pe 16 martie, la o lună după fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă. Ducele de Edinburgh s-a întors, la momentul respectiv, la Castelul Windsor, unde locuia alături de soția sa, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani. Prințul, care ar fi împlinit 100 de ani în iunie, fusese internat pe 16 februarie într-un spital privat din Londra, King Edward VII, ca „măsură de precauție”. La 1 martie, el a fost transferat la Spitalul Sf. Bartolomeu, tot în Londra, unde medicii au continuat să-l trateze pentru o infecție. Tot atunci, el a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o problemă cardiacă preexistentă.

foto:De la Chatham House – Her Majesty The Queen; His Royal Highness The Duke of Edinburgh, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37045975

Exit mobile version