Consilierii locali PNL și USR-PLUS au tăiat banii de la mai multe capitole, printre care sportul și cultura. Au tăiat la sânge, nu doar așa pe-aici, pe-acolo. Asta, în condițiile în care, comuna are o echipă de fotbal cu rezultate, tânărul Fabrizio Constantin fiind convocat la Echipa Națională Under 18, și există un proiect depus la nivel national pentru construirea unei baze de sport. Numai că, acest proiect nu poate fi aprobat dacă în localitate nu există echipă de fotbal, logic. Și cum fotbalul a rămas fără finanțare, echipa riscă să fie desființată. Tocmai ce au anuțat experții guvernului pe sănătate că persoanele sedentare sunt mai afectate de Covid-19.

Mai departe…nici cultură și tradiții nu le mai trebuie copiilor și tinerilor din Bascov. Casa de Cultură Bascov, instituție recunoscută la nivel national și apreciată chiar și peste hotare, a fost vitregită de bugetul care și așa nu era unul foarte bogat. Adică, banii cu care a miluit Consiliul Local Bascov cultura, abia acoperă salariile angajaților. Au fost tăiați inclusiv banii pentru pază, lucru ilegal, pentru că, orice instituție publică este obligată să asigure paza obiectivului. Dar, nu mai este nevoie de cultură și tradiții, casa de cultură începând deja să găzduiască cununii. Probabil și parastase, tăieri de moț, circumcizii, jucatul cearșafului etc.

O altă sursă de ”jaf” identificată de cei aleși pentru bunăstarea comunei au fost timbrele. Da, nu este o glumă! Consilierii locali, unii dintre ei venind din domeniii fără nicio legătură cu administrația, au hotărât ca informările către cetățeni sau alte instituții publice să nu mai fie trimise prin poștă, pentru că timbrele ”consumă” prea mulți bani, și asta în condițiile în care, prefectul de Argeș a transmis către toate primăriile din județ să trimită plicuri care să conțină informații privind Covid și vaccinarea, tuturor locuitorilor. Oameni cu viziune, aleșii locali au propus ca plicurile să fie distribuite de polițiștii locali cu mașinile din dotare. Adevărul este că motorina este moca. Cine nu are în curte un puț din care poate scoate la discreție combustibil? Chiar așa! Cum problema timbrelor este una delicată la Bascov, s-a sesizat și NATO, vorba lui Dem Rădulescu în celebrul ”Astă seară dansăm în familie”. Știri de Pitești vine cu o posibilă soluție – domnilor consilieri achiziționați un măgăruș cărăuș, urcați un local din ăsta pe el, și dați-i bice prin sat din poartă în poartă. Abia așteptăm să-l vedem pe primarul Gheorghe Stancu descălecând la Consiliul Județean sau la Prefectură, la ședințele de specialitate, de pe măgăruș, sau pe la diverse întâlniri oficiale. Problema este să nu fie chemați mai mulți reprezentanți ai primăriei, că nu știm cum va putea duce măgărușul-cărăușul atâția ”grei”în spinare. Dar, vorba cântecului popular: Ia-ma jandarme calare/Ca nu mai pot de picioare! Dacă tot e pe bază de transport cu grade.
Numele pe care îl va purta măgărușul-cărăuș va fi desemnat în urma unei dezbateri publice organizată de Consiliul Local Bascov, ca între frați așa…