Baia este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuinta, pentru ca trebuie sa ofere confort, intimitate si bunadispozitie. De aceea, este esential sa o renovezi dupa bunul plac, dar tinand cont de cateva reguli de baza in ceea ce priveste amenajarea interioara. Indiferent ca dispui de mult spatiu sau nu, acest lucru nu trebuie sa te impiedice sa obtii rezultatul mult dorit. In articolul de mai jos, vei gasi cateva sfaturi si idei care sa te ajute in procesul decorarii!

Iata ce trebuie sa faci pentru a amenaja o baie cu bun gust

1. Alege un stil 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te decizi asupra unui singur stil de design interior, potrivit cu restul casei. Aglomerarea cu ornamente si piese de mobilier total diferite nu iti va oferi decat un spatiu incarcat si neaerisit. Stilul modern minimalist este unul dintre cele mai potrivite pentru baile de dimensiuni mici, pentru ca nu supraaglomereaza. Daca ai o baie mare, atunci poti opta si pentru un stil traditional, retro, vintage, shabby chic sau provence. 

2. Opteaza pentru o asezare optima

Aici, lucrurile pot fi putin mai complicate daca nu te ajuta o persoana specializata in acest domeniu, cum ar fi un arhitect sau un designer de interior. Piesele de mobilier si obiectele sanitare trebuie sa fie pozitionate intr-o anumita parte a camerei, pentru a profita cat mai mult de avantaje. De aceea, daca ai o baie mica, este important sa pozitionezi mobilierul in partea superioara a peretilor, pentru a beneficia de o suprafata utila cat mai mare. Totusi, si in cazul incaperilor mari exista cateva situatii in care poti da gres. De exemplu, nu aseza la o distanta mult prea mare cada sau dusul fata de dulapurile cu cosmetice si prosoape, deoarece nu vrei sa mergi dintr-o parte in alta a incaperii de fiecare data cand ai uitat sa iei ceva anume.

3. Micile detalii fac diferenta

Dupa ce te-ai decis asupra amplasarii si a stilului pe care urmeaza sa il amenajezi, este timpul sa acorzi atentie micilor detalii care fac diferenta dintre o finisare banala si una completa a obiectelor tale sanitare. De exemplu, sistemul de dus, rezervorul WC-ului, bateriile de baie si cada trebuie sa ofere spatiului un aspect uniform. Intra pe site-ul Sensodays.ro si cauta modele de paravane pentru cada care sa se potiveasca stilului ales de tine. Un astfel de element este extrem de important nu numai din punctul de vedere al aspectului, ci si al confortului. 

In ceea ce priveste detaliile precum manerele mobilierului si decoratiunile, produsele pe care le achizitionezi trebuie sa fie in armonie cu paleta cromatica a intregii bai. Alege finisaje premium, in culori contrastante, plante decorative, tablouri, lumanari parfumate si becuri LED in jurul oglinzii, pentru ca este cel mai important spatiu care are nevoie de lumina.

Asadar, daca esti gata sa iti transformi vechea baie in propria oaza de relaxare, ia in considerare sfaturile si ideile de mai sus si incepe renovarile!

Sursa foto: Shutterstock.com.