Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează astăzi pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează astăzi pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

pub@stiridepitesti

Ing. silvic Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, explică faptul că tot mai multe categorii profesionale își arată nemulțumirea față de modul dezastruos în care este guvernată țara.

 După personalul sanitar, polițiști, transportatori, fermieri, angajați din HoReCa etc, și Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează astăzi pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Este un protest care are și valoare de simbol, deoarece mâine sărbătorim și Ziua Pământului.

Printre cele mai importante revendicări ale silvicultorilor se numără acordarea alocaţiilor legale pentru susţinerea administrării fondului forestier proprietate publică a statului și proprietate privată, administrării ariilor naturale protejate, susţinerii activităţilor de împăduriri, precum şi pentru menţinerea locurilor de muncă la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Este urgentă și dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenţie şi de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic şi ale Codului Silvic. Protecția pădurilor nu se poate face cu mâinile goale!

Nu în ultimul rând, trebuie să fie cât mai repede puse în aplicare prevederile Legii nr. 234/2019 de modificare şi completare a Statutului personalului silvic, act normativ care a creat baza legală necesară pentru redarea demnităţii profesiei de silvicultor, pentru întărirea autorităţii silvicultorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru asigurarea dotărilor necesare desfăşurării activităţii personalului silvic în teren, pentru includerea în categoria locurilor de muncă în condiţii speciale a anumitor activităţi din silvicultură şi pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de salarizare a personalului silvic.

În plus, este necesară adaptarea sistemului de urmărire a materialului lemnos SUMAL la necesităţile reale ale sectorului silvic din România, pentru evitarea blocajelor în activitatea administratorilor de păduri şi a operatorilor economici., a transmis vicele CJ Argeş, Marius Nicolaescu.

Exit mobile version