Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Cine este noul ministrul al Sănătății

Cine este noul ministrul al Sănătății

pub@stiridepitesti

România are de astăzi un nou ministru al Sănătății. Este vorba de Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru această funcție. Ioana Mihăilă este medic și a fost secretar de stat în mandatul fostului ministru Vlad Voiculescu.

„Problemele sistemului de sănătate, aceleași de 31 de ani, au fost accentuate în contextul presiunii pandemiei. Infrastructura medicală s-a dovedit de multe ori insuficientă și neadaptată nevoilor actuale, iar de multe ori aceste deficiențe s-au tradus în tragedii, precum cea de la Balș sau de la Piatra Neamț. Lipsa de personal medical și distribuția neuniformă a medicilor și a asistenților la nivelul țării a lăsat multe zone, în special din mediu rural, fără acoperire cu servicii medicale de bază. Managementul defectuos și lipsa de coordonare dintre diferite niveluri de asistență medicală au dus la situații precum transferul pacienților de la Foișor.

Dar avem o șansă istorică de a remedia măcar o parte dintre aceste probleme, în perioada următoare. Pentru a profita de această șansă, mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorități: în primul rând atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferența între viață și moarte (…) În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. În acest scop am prevăzut investiții de 330 milioane de euro în asistența pre-spitalicească, cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate și caravane medicale. În al treilea rând, reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni pregătiți în funcții de conducere” , a declarat noul ministru al Sănătății într-o conferință de presă.

Exit mobile version