Lumea întreagă trece printr-o pandemie nemaiîntâlnită în ultima sută de ani, iar viața fiecăruia s-a schimbat semnificativ în această perioadă. S-a vorbit tot mai mult de o viață de dinainte de pandemie și multe lucruri considerate atunci banale s-au transformat, în scurt timp, în dorințe de nerealizat.

Cum poți să-ți faci viața mai ușoară în această perioadă?

Indiferent de statutul social, tuturor le este greu în această perioadă. Unii oameni s-au adaptat mai ușor acestor schimbări însemnate, pe când alții încă se confruntă cu dificultăți de adaptare. Pentru a te acomoda mai bine cu această situație și pentru a-ți face viața mai ușoară, ține cont de câteva aspecte:

  • Acceptă că nu poți controla situația și ajustează-ți așteptările conform contextului neobișnuit prin care întreaga lume trece.
  • Concentrează-te pe ceea ce poți face și adaptează-ți bucuriile de dinainte de pandemie la noua normalitate.
  • Gândește-te la această perioadă în perspectivă – e doar un capitol din viața ta, fă tot ce poți să fii în siguranță.

Iată 3 lucruri pe care le poți face și acasă pentru a-ți adapta obiceiurile din viața de dinainte de pandemie:

  1. Sala de sport în sufragerie

Cu siguranță, activitățile fizice făcute în fața laptopului nu se compară cu cele făcute într-o sală de sport. Reprezintă, însă, o alternativă care nu te va ajuta doar să te menții în formă, ci îți va aduce și o mulțime de beneficii pentru sănătatea mintală. Potrivit unui studiu recent, sportul ajută la consolidarea memoriei, dar și la alungarea simptomelor de anxietate sau depresie. 

Nu ai nevoie de aparate speciale, căci este îndeajuns un program de sport potrivit condiției tale fizice. Poți opta pentru yoga, pilates sau chiar exerciții de cardio. Nu uita, însă, să acorzi o importanță specială încălzirii înainte să începi programul. 

  1. La cinema în dormitor

Cu sălile de cinema închise de atâta vreme, este foarte greu să fii cinefil în zilele noastre. De aceea, este cel mai propice moment să alegi un televizor 4k, care să te poată aduce cât mai aproape de experiența unică din cinematograf.

Chiar dacă atunci când a apărut pe piață, prețurile pentru acest tip de televizoare erau destul de mari, astăzi se poate vorbi chiar despre prețuri rezonabile. De exemplu, pe Ideall.ro găsești o gamă largă de astfel de produse, fie ele smart sau clasice, la un raport calitate-preț excelent. Indiferent că alegi un film cu efecte speciale sau un documentar despre natură, experiența ta va fi cu adevărat uluitoare, cu ajutorul acestei investiții.

  1. Restaurantul de pe balcon 

Dacă îți lipsește mersul în oraș, încearcă să înlocuiești acest obicei astfel încât să-ți aducă bucurie în continuare. De exemplu, poți stabili o zi în timpul săptămânii pe care să o dedici unei seri deosebite. Poți amenaja un colț pe balcon: să așezi o masă mică aranjată frumos, să agăți luminițe și să comanzi mâncare. 

Stai afară cu persoana dragă, la un pahar de vin și imaginați-vă că sunteți în cel mai nou restaurant din oraș. Nu va fi experiența pe care o aveai înainte, dar vei fi în siguranță și vei aprecia diferit următoarea ieșire în oraș.  

Chiar dacă a trecut un an de la debutul pandemiei, încă este greu pentru toată lumea să se adapteze la noul normal. Tot ce poți să faci este să îți ajustezi vechile obiceiuri și să încerci să te bucuri de timpul petrecut împreună cu cei apropiați, chiar și în aceste condiții nemaiîntâlnite.

Sursă foto: Shutterstock.com.