Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Stiri Soare râde-n soare, ca tulipa moale! Mic ghid peisagistic, explicat de subprefectul...

Soare râde-n soare, ca tulipa moale! Mic ghid peisagistic, explicat de subprefectul Argeșului

pub@stiridepitesti

Ediția cu numărul 44 a Simfoniei Lalelor Pitești s-a desfășurat sub restricțiile pandemiei, ceea ce a însemnat că nu au existat niște manifestări publice ca în anii anteriori. Cel mai important moment a fost plantarea simbolică a unei lalele care poartă numele orașului nostru – Tulipa Pitești. Noul soi de lalea a fost creat de specialiștii din Olanda și trimis la Pitești, fiind o premieră mondială, și va fi înscris în registrele mondiale florale. După multe ore de ”mers” gingașul soi a poposit acasă, aici, în orașul lalelelor. Simbolic, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, asistat de cei doi viceprimari, și de piteșteni a plantat gingașa floare în fața primăriei.  Olandezii au transmis un mesaj de prietenie, explicând cum au reușit crearea acestui soi, că au grăbit înflorirea speciei ca să fie plină de frumusețe de ziua în care piteștenii celebrează frumosul de patru decenii.

Ce a înțeles subprefectul Emanuel Soare, fost prefect, omul de la butoanele Covid din Argeș, doctorul în horticultură și peisagistică cu studii la Chișinău, viitorul ctitor al  Facultății de Medicină Pitești care va pune umărul la crearea Spitalului de Urgență Pitești, singurul spital din lume finanțat din vânzarea fierului vechi așa cum anunța viceprimarul Gelu Tofan (articoul AICI) –  că biata tulipă este cam ofilită. Aplaudat ca la Cincinal de unii băieți care au dat ocol pe tot parcursul carierei lor,  manifestărilor prilejuite de Simfonie, mai ales că și Cantina Sportivilor se afla aproape, Emanuel Soare nu rateaza șansa de a fi din nou ridicol și răutăcios. Nu ar fi asta o problemă, nu este nici primul nici ultimul, răutatea gratuită este apanajul oamenilor fără carieră solidă care ajung în funcții datorită conjuncturii politice, grav este că încasează foarte mulți bani în urma unor activițăți ofilite, că tot îi place acest termen.

Ce a scris subprefectul Soare pe Facebook:Tulipa Pitesti. Așa se numește acest soi nou de lalea. Ea va deveni emblema Piteștiului.

Bine, sper ca următoarea producție de bulbi să fie mai plină de viață decât aceasta, pentru a reflecta, mai bine, spiritul orașului și al locuitorilor săi.

PS.1 Până la ce oră ați lăsat deschisă Cantina Spotivilor, acum în pandemie? Intreb pentru niște prieteni de-ai dumneavoastră…

PS.2 Să nu uităm nicicând să iubim copacii plantați cu gropile făcute înainte de șeful liberalilor, la muzeul Brărienilor de la Ștefănești, stimabilul domn Ludovic Orban, motiv de bășcălie în presa națională. Să remomărăm timpurile pline de glorie, când bărbații noștri de stat dădeau la cazma cum au dat și cu pixul în școală, după cum a relatat presa natională.

 

Exit mobile version