Doi câini au fost salvați ieri de poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș, din zona blocului Coremi, Pitești. Forțele de ordine au intervenit în urma unei postări de pe un grup de socializare, în care era semnalată situația de pericol în care se afla unul dintre animale, copiii din zonă având un comportament agresiv îndreptat asupra lui, potrivit anunțului. Unul dintre căței a fost găsit având o rană mai veche la gât, dar și căpușe. Animalele au fost transportate la adăpostul Aulim Smeura.

„Având în vedere că unul dintre câini prezenta o rană mai veche, iar comportamentul copiilor din zonă era unul pretins agresiv, în aceeași seară, câinii au fost ridicați și plasați într-un adăpost autorizat. Cu această ocazie s-a constatat că cei doi câini, masculi tineri, de aproximativ 2 ani, rasa metis, nu erau microcipați, nefiind identificate persoane care să pretindă calitatea de proprietari ai animalelor în cauză.

Acțiunea a beneficiat de ajutorul reprezentanților Asociației Ute Langenkamp Iubiți Maidanezii AULIM. Verificările cu privire la modul în care câinele ce a făcut obiectul postării a fost rănit continuă, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, să fie luate măsurile legale care se impun”, informează IPJ Argeș.