Diferenta dintre brazii de lux si cei ieftini e data, in primul rand, de material. In general sunt folosite doua materiale. PVC-ul este materialul clasic, folosit la brazii de pe toate drumurile. De cativa ani au aparut si brazi facuti din PE, polietilena. Acesta este tot un material plastic dar este mai ferm, mai rezistent. Brazii ieftini lasa ace prin casa, pentru ca se rup. Modelele mai scumpe, chiar si cele din PVC, sunt mai rezistente, deoarece au mai multe straturi de PVC.

Brazii de Lux sau gama premium reprezinta optiunea perfecta pentru orice persoana care isi doreste ca pomul cumparat sa fie cat mai asemanator cu varianta naturala. In general brazii din pvc de lux au preturi mai mari, insa efortul financiar merita din plin deoarece aceste modele se remarca prin cetina fina si foarte bogata, prin culori uimitor de naturale.

Acestia sunt brazii pentru care opteaza majoritatea. Cel mai probabil urmatoarea dilema va este cunoscuta: ati dori un brad artificial, dar nu va place aspectul de plastic. In acest caz, va puteti indrepta atentia catre gama premium de brazi artificiali de lux. Acestia ofera toate avantajele unui brad artificial si arata extrem de realist. Este foarte greu sa-ti dai seama ca bradul respectiv este unul din pvc si nu unul natural.

Spre deosebire de brazii artificiali clasici ale caror ace sunt realizate din foite subtiri de pvc maruntit, aspectul incredibil de realist al brazilor premium este obtinut de obicei prin folosirea acelor bi si tridimensionale.

Prima data se fabrica o matrita bi/ tridimensionala pentru fiecare crenguta cu ace, dupa care aceasta se injecteaza pur si simplu cu ajutorul unui material numit polietilena. Apoi pentru a intensifica aspectul natural al acelor, acestea sunt colorate frumos intr-o nuanta naturala de verde, asa cum pot fi observate acele de pe o creanga a unui brad natural.

Culorile variaza de la verde smarald inchis pana la nuante albastrii si verzui luminoase, cu efecte speciale cum ar fi de exemplu mixarea a doua tonuri de culoare pentru o impresie si mai realistica. Nuantarea in doua tonuri face ca varfurile ramurilor sa aiba o culoare mai deschisa decat restul crengutei, ceea ce da aspectul unei crengi aflate in plina expansiune. Fabricarea acelor pentru brazi de lux este un proces solicitant, insa cu un rezultat impresionant.

Astfel, cu ajutorul unui brad artificial scapi de toata munca inevitabil adusa de curatarea bradului. Un brad artificial de Craciun nu costa mult, mai ales ca are o durabilitate de pana la 10 ani sau chiar mai mult, deci va fi folosit si in urmatorii ani, de Sarbatori.

Daca se alege unul din PE, cu ace 3D, acesta este si mai rezistent, are o durabilitate pana la 20 de ani, deci merita investitia. Daca se face un calcul tinand cont de aceste aspecte, el costa mai putin decat un brad natural. Pe langa asta, conteaza si cum se desfac crengutele pentru ca daca acestea sunt puse pe niste balamale sunt mult mai usor de desfacut si sunt mult mai rezistente. Aceste tipuri de brazi se prezinta in consecinta din punct de vedere estetic si sunt o varianta durabila, ecologica inainte de toate, datorita durabilitatii lor pe termen lung. Daca nu esti sigur ca vei fi la fel de incantat de el si la anul, poti alege sa-l donezi unor rude, unor familii sau centre nevoiase, care sigur vor aprecia gestul tau.

Cum se impodobeste cel mai bine un brad artificial?

In primul rand, trebuie aleasa tema sau se poate decora alegand aceleasi culori pe care le are si camera ca sa se asorteze bradul cu incaperea.

Bradul artificial trebuie sa aibe cat mai multe crengi pentru a avea un aspect cat mai natural, in cazul in care ne dorim asta. Crengile in special pot fi modelate dupa bunul plac al fiecaruia dintre noi.

Cel mai bun lucru este ca oricat de bogat ar fi bradul nu trebuie sa ne facem griji de uscarea acestuia sau chiar de caderea ornamentelor de pe el datorita uscarii. Bradul artificial daca este ingrijit bine, in fiecare an va avea acelasi aspect si aceeasi stralucire ca si cum ar fi nou.

Preturi brazi artificiali

Brazii artificiali au preturi foarte diferite pentru bugetul si preferintele fiecaruia. Se poat opta pentru un brad mare ca dimensiune si inalt dar asta va costa ceva mai mult. Dar asta nu inseamna ca brazii mici nu sunt frumosi.

Se poate opta chiar si pentru unul mic iar pretul va fi mult mai avantajos. Pretul unui brad artificial difera de la unul la altul. In mod special difera datorita dimensiunii, provenientei sale si a materialului. Trebuie atentie la alegerea unuia cat mai potrivit din punct de vedere a materialului si a dimensiunii. Dar orice brad artificial s-ar alege trebuie retinut faptul ca rezista ani si ani la rand oricum.

Trebuie sa retinem faptul ca toti brazii artificiali tin mai mult daca sunt bine intretinuti. Inainte de montarea unui brad artificial, acesta poae fi sters de praf sau chiar spalat cu o perie. Astfel i se reda stralucirea inapoi.