În această dimineață, 32 de percheziții au loc în Argeș, București, Prahova, Dâmbovița, și Călărași, într-un dosar penal privind infracțiunea de înselăciune. Mai multe persoane sunt acuzate că în anul 2020, au primit fără drept, îndemnizație pentru drepturi de autor, în perioada stării de urgență/alertă.

„Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii înșelăciune. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfășurată și ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență/alertă.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 200.000 de euro. Polițiștii vor pune în aplicare 44 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri”, informează Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat.