Achiziționarea unei centrale pe lemne implică o serie de aspecte de care trebuie să ții cont neapărat atunci când îți dorești să te bucuri cât mai mult de sistemul de încălzire ales. O astfel de achiziție are rolul de a-ți garanta confortul termic în timpul sezonului rece, iar dacă reușește să facă asta cu costuri cât mai bune, atunci cu siguranță ai făcut o alegere inspirată.

Consumul redus nu reprezintă însă singura calitate ce ar trebui să te intereseze. Ar trebui să te poți bucura, totodată, de cât mai mult confort în ceea ce privește utilizarea noului sistem de încălzire. Iar confortul este asigurat mai ales de necesitatea de a alimenta cât mai rar centrala.

Majoritatea sistemelor de încălzire pe bază de lemne se instalează într-o anexă din exteriorul locuinței, așa că alimentarea lor se poate dovedi a fi puțin cam inconfortabilă. Iar asta deoarece va trebui să părăsești locuința pentru a pune lemne pe foc, ceea ce poate fi destul de neplăcut mai ales atunci când temperaturile sunt foarte scăzute.

Poți evita aceste momente nu foarte plăcute alegând să achiziționezi o centrală pe lemne ce nu necesită o alimentare prea frecventă. Mai exact, ar trebui să alegi o centrală pe lemne ce îți garantează o autonomie cât mai extinsă, de cel puțin 20-24 de ore. Astfel, o singură alimentare cu lemn de foc îți va garanta confort termic pe termen îndelungat.

Centralele pe lemne Stropuva pot fi alimentate doar o singură dată pe zi

Sunt și centrale pe lemne pe care le poți alimenta doar o singură dată pe zi. De exemplu, ar trebui să ai în vedere centralele pe lemne de la Stropuva. Clasicele modele pe lemne pot fi alimentate doar o singură dată pe zi, în timp ce dacă vei opta pentru achiziționarea unei centrale universale, ce poate fi alimentată cu cărbuni, atunci alimentarea se poate face doar o dată pe săptămână.

Ei bine, recomandarea noastră este să ai în vedere un astfel de model de centrală, iar astfel nu va trebui să ieși prea des în frig pentru a alimenta centrala cu combustibil solid.

Cum reușesc centralele Stropuva să îți ofere astfel de autonomii record? Ei bine, arderea de tip lumânare reprezintă cu siguranță o caracteristică ce influențează în mod considerabil autonomia. Iar asta deoarece implică o ardere lentă a combustibilului solid ce începe din partea superioară ce coboară treptat spre baza buncărului cu ajutorul unui ventilator.

Astfel, arderea lentă garantează nu numai o autonomie extinsă ce îți permite să alimentezi centrala pe lemne doar o singură dată pe zi, ci totodată și exploatare a întregii capacități de încălzire a lemnului folosit pentru alimentare. Nimic nu se pierde, iar capacitatea calorică a lemnului este transformată în căldură pentru casa ta, fără risipă.

Acestea fiind prezentate, probabil te-ai convins deja că trebuie neapărat să îți cumperi o centrală pe lemne pe care să o poți alimenta doar o singură dată pe zi. Iar dacă îți dorești o centrală cu o autonomie record, atunci cu siguranță ar trebui să ai în vedere modelele de la Stropuva.