Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiștii de la Valea Mare Pravăț, după ce aceștia au depistat un transport ilegal de lemne. Șoferul, firma către care mergea materialul lemnos, dar și pădurarul care a emis vizul de însoțire, au fost sanționați cu mii de lei.

Șoferul, un bărbat de 42 de ani, din comuna Dragoslavele, a fost amendat cu 6.000 de lei deoarece documentul de însoțire al mărfii era expirat. Întreg materialul lemnos, peste 35,5 metri cubi, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung. Firma destinatară a fost și ea sancționată cu aceeași sumă, deoarece în aplicația SUMAL 2.0, lemnul apărea ca fiind primit, deși acest lucru nu era adevărat.

„Polițiștii au continuat verificările, astfel constatând că o societate comercială cu obiect de activitate exploatarea de material lemnos cu sediul în comuna Albeștii de Muscel, destinatară a materialului lemnos, a implementat în aplicația SUMAL 2.0 cantitatea consemnată în documentele de însoțire, ca fiind recepționată, deși faptic, acest lucru nu fusese realizat. Drept urmare, reprezentantul societății, respectiv un bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate, a fost sancționat contravențional cu amendă de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar valoarea materialului lemnos, ce constituia diferență între stocul scriptic și cel faptic, respectiv 33,6 metri cubi, a fost confiscată.

Totodată, din verificări a mai reieșit că emitentul avizului de însoțire, respectiv un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Aninoasa, nu a respectat prevederile legale la emiterea avizului de însoțire, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010”, informează IPJ Argeș.