Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Pitești, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, cei în cauză ar fi deținut, preluat, transportat și comercializat țigări nefiscalizate pe raza municipiului Pitești.

În urma percheziţilor, au fost descoperite și ridicate 1.000 de ţigarete, precum și alte mijloace de probă.

7 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, în seara zilei de ieri, a fost dispusă reținerea pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, a 5 bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum și al Centrului Chinologic ,,Dr. Andrei Greblea” Sibiu, fiind folosiți doi câini specializați în detectarea de tutun.

De asemenea, la activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, potrivit IPJ Argeș.