Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că, începând din 01.06.2021, aceștia au posibilitatea de a se bucura de soare și de aer curat, într-o zonă de picnic marcată corespunzător, în Parcul Ștrand.

În spațiul verde amenajat în acest scop, piteștenii vor putea să petreacă momente plăcute, în grupuri mici sau în familie, își vor putea aduce o pătură și un coș de picnic ce poate conține: fructe, sendvișuri, apă, suc sau dulciuri ambalate. În mod necesar, trebuie ca fiecare să aibă în dotare și o pungă pentru colectarea gunoiului rezultat în urma acestei activități, gunoi care va fi depus, obligatoriu, în containerele special amplasate în zonă.

Alte tipuri de activități adecvate acestei zone sunt: lectură, socializare, jocuri statice (șah, table, puzzle etc.), nefiind, însă, permise jocurile sportive (volei, fotbal, tenis de câmp etc.) ce pot deranja pe ceilalți ocupanți ai zonei de picnic.

De asemenea, în spațiul marcat pentru activitățile mai sus menționate sunt interzise: amenajarea grătarelor, consumul de băuturi alcoolice, precum și accesul animalelor de companie.

Zona de picnic va fi deschisă între orele 09:00 și 20:00, cetățenii fiind rugați să respecte regulamentul de utilizare a acesteia, afișat pe panouri amplasate special în zonă, precum și măsurile în vigoare privind distanțarea socială pe întreaga perioadă de folosire a spațiului respectiv, transmite Primăria Pitești.