Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie PUNCT DE COLECTARE gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor reciclabile, la...

PUNCT DE COLECTARE gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor reciclabile, la Stația de Epurare Mioveni

pub@stiridepitesti
Începând cu 1 iunie a.c., cetățenii orașului Mioveni vor avea posibilitatea să depună gratuit deșeuri voluminoase sau deșeuri care fac obiectul colectării selective, la punctul creat special la stația de epurare a orașului din cartierul Colibași, evitând astfel amenda pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public.
Începând cu 28 octombrie 2019, Legea nr. 188 din 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a adus modificări semnificative în ceea ce privește cuantumul amenzii aplicate pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, aceasta fiind cuprinsă de la această dată între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice (Art. 61, lit. a).
Prin această lege se prevede și o nouă sancțiune complementară, în cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor, aceasta constând în obligarea contravenientului să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități.
Pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Primăria orașului Mioveni împreună cu S.Ed.C. Mioveni au deschis un punct de colectare a deșeurilor voluminoase și a celorlalte categorii de deșeuri care fac obiectul colectării selective, după cum urmează:
 Hârtie și carton / ambalaje din hârtie și carton
 Sticlă / ambalaje din sticlă
 Materiale plastice / ambalaje din materiale plastice
 Lemn / ambalaje din lemn
 Textile / ambalaje din materiale textile
 Ambalaje din materiale amestecate / compozite
 Deșeuri din echipamente electrice și electronice (televizoare, frigidere, mașini de spălat, computere, telefoane, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc.)
 Deșeuri din baterii și acumulatori
 Deșeuri voluminoase (saltele, mobilă, obiecte sanitare, covoare, șamd.).
UNDE și CUM?
Pentru depunerea deșeurilor, cetățenii sunt așteptați la punctul de colectare de la Stația de epurare, Str. Stejarului, nr. 1, cartier Colibași, oraș Mioveni. Identificarea cetățenilor care transportă și predau deșeuri în punctele de colectare separată a deșeurilor se face în baza cărții de identitate – este necesar să aveți asupra dvs. o copie a BI/CI.
 Informații suplimentare vor fi oferite la dispeceratul nostru la tel: 0348/457.102 sau 0736.202.067.
 CONDIȚII
* Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoane fizice care au domiciliul pe raza orașului Mioveni, care au obligația de a nu aduce deșeuri provenite din alte activități (comerciale/industriale), altele decât cele generate în gospodării.
* Transportul deșeurilor se poate face fie în regie proprie, fie de către societatea noastră contra cost.
 Orar de funcționare al punctului de colectare:
LUNI – SÂMBĂTĂ: 08 – 14
DUMINICĂ: ÎNCHIS
Totodată, vă aducem la cunoștință că vom începe ample lucrări de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor din oraș pentru a corespunde normelor de colectare selectivă precum și nevoilor cetățenilor, activitatea urmând să fie atent monitorizată de către angajații noștri. Lucrările au scopul de a stimula selectarea deșeurilor, îmbunătățirea aspectului urbanistic și facilitarea menținerii curățeniei în zonele de colectare. – vom reveni cu amănunte.
Exit mobile version