Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Simona Bucura Oprescu: PSD, moțiune simplă pentru înlocuirea ministrului Investițiilor și Fondurilor...

Simona Bucura Oprescu: PSD, moțiune simplă pentru înlocuirea ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea

pub@stiridepitesti

PSD a depus și susține în Parlament o moțiune simplă prin care cere Guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDRM să-l înlocuiască de urgență pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Spre deosebire de țările europene, unde Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) înseamnă redresare și dezvoltare, în România, sub „autoritatea” lui Ghinea, PNRR-ul aduce sărăcie și austeritate, dar și taxe mai mari.
Ministrul Ghinea a propus în PNRR și Guvernul Cîțu a fost de acord să revizuiască regimurile de impozitare a proprietăților deținute de persoanele fizice și juridice, să stabilească automat valoarea impozabilă a proprietăților supuse impozitelor locale, precum și să folosească baze impozabile legate de valoarea de piață.
Acest lucru nu înseamnă doar că proprietarii de clădiri și terenuri vor plăti dări mai mari decât acum.
Gabriel Biriș, avocat specializat în legislație fiscală și partener fondator al Biriș Goran SPARL, a menționat, într-o analiză publicată pe site-ul Curs de Guvernare, că valoarea de piață nu ar trebui să reprezinte un criteriu pentru stabilirea impozitului pe clădiri întrucât aceasta fluctuează foarte mult în funcție de locație și generează costuri administrative și impredictibilitate.
Mai mult, poate conduce la o explozie de costuri pentru proprietari și chiriași și descurajează investițiile imobiliare de calitate.
Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece!
România are nevoie de un om competent, capabil să nu irosească șansa României de a atrage și utiliza inteligent fondurile europene pentru dezvoltare și mai multă bunăstare, nu care să aducă doar austeritate și majorări de taxe, transmite Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș într-un comunicat.
Exit mobile version