În această după-amiază, o patrulă de jandarmerie care executa o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza comunei Dobrești a depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din aceeași comună, în timp ce se afla pe un drum forestier având un atelaj încărcat cu gunoi menajer.Bărbatul apucase să arunce o parte a gunoiului, iar la vederea jandarmilor a încercat să părăsească zona, fiind imediat interceptat și oprit.

Pentru fapta sa, jandarmii i-au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională în valoare de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, totodată fiind obligat să strângă tot ce aruncase în pădure. Pe timpul aceleiași acțiuni, jandarmii au mai depistat un bărbat din comuna Beleți-Negrești, care se folosea de un vehicul motorizat pentru a transporta deșeuri rezultate din construcții. La momentul interceptării de către jandarmi, bărbatul aruncase o parte a deșeurilor pe malul Râului Cârcinov, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și obligat să aducă terenul în starea inițială.

Prin atribuțiile ce-i revin, Jandarmeria Română are datoria de a veghea asupra protecției mediului înconjurător și, pe această cale, transmitem cetățenilor că astfel de fapte vor fi pedepsite conform legii, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș.