Imaginează-ți asta: te întorci seara acasă, după o zi de iad de coșmar la serviciu. Și imediat ce ai făcut primii pași în casă, aerul cald și îmbietor din interior te reîmprospătează complet. Sună frumos, nu?

Acesta este unul din lucrurile pe care le poate aduce un sistem de încălzire prin pardoseală pentru tine. De fapt, o instalație de acest tip poate fi soluția preferată dacă locuiți în zone cu ierni reci și lungi. În plus, costă mult mai puțin decât acele șeminee, centrale ori sobe extravagante pe care le folosești pentru a-ți încălzi camerele.

Cu toate acestea, cumpărarea unui sistem de încălzire prin pardoseală ce  se potrivește tuturor cerințelor noastre este mai greu în practică, decât în teorie. Piața este inundată de opțiuni mediocre și, de cele mai multe ori, suntem înșelați să alegem soluții slabe și ajungem să cumpărăm echipamente care se dovedesc a fi o risipă totală a investiției noastre.

Compară, caută, cercetează, cere consultanță

Acești patru C îți pot fi de un real folos, mai ales dacă nu ești familiarizat cu acest domeniu de activitate. Astfel, poți să găsești o opțiune care să bifeze cât mai mult dintre aceste beneficii pe care ar trebui să ți le garanteze soluțiile moderne de încălzire în pardoseală:

  • Termostat programabil, digital, cu senzori în podea și la nivelul pereților
  • Profil subțire de covor de încălzire
  • Garanție cât mai mare
  • Timpi scurți pentru încălzire

Înțelege oferta

Dacă ești boboc în ceea ce privește utilizarea sistemelor de încălzire prin pardoseală radiantă, este crucial să înțelegi că există doar două tipuri de instalații de acest tip – electrice și hidraulice. Va trebui să alegeți unul care să fie cel mai potrivit pentru tipul de locuință/încăperi deținute.

Dacă aveți deja o centrală termică și calorifere în casă, cu siguranță are sens să alegeți încălzitoarele de podea hidraulice. Aceste sisteme sunt ieftine și ușor de instalat. Deoarece aceste sisteme nu necesită întreținere, ele pot oferi, de asemenea, ani de utilizare fiabilă.

Pe de altă parte, puteți selecta și un sistem electric de încălzire prin pardoseală. Ele se instalează rapid și nu sunt atât de costisitoare pe cât ați fi crezut.

Controlul căldurii

Majoritatea oamenilor tind să ignore acest aspect, dar este esențial să achiziționezi un sistem de încălzire prin pardoseală ce vine cu un termostat (sau mai multe). Cumpără sisteme cu un termostat programabil și reglabil de la distanță, chiar de pe telefonul mobil – precum cele de la Magnum Heating, disponibile la CaseCalduroase.ro. Acestea oferă posibilitatea de a seta diferite temperaturi pe parcursul zilei sau săptămânii – pentru un controlul suprem.

Garanția

Spre deosebire de orice alt produs, un sistem de încălzire prin pardoseală este dificil de întreținut. Nici nu îl poți curăța și nici nu îl poți dezlipi. Acesta este motivul pentru care garanția pe termen lung contează foarte mult. Un produs cu o garanție de 2-3 ani nu va fi suficient și, sincer, nici nu merită riscul. Prin urmare, amintiți-vă întotdeauna să cumpărați un produs care vine cu o garanție pe viață sau de cel puțin 20 de ani. Orice altceva decât acesta ar fi o risipă completă a investiției.

Nu uitați: sistemele de încălzire prin pardoseală sunt o funcție a casei și o tendință populară în locuințele noi. De fapt, odată cu trecerea zilelor, acestea au devenit o necesitate de bază care vă poate să duceți o viață confortabilă, curată și estetică. Dar, pentru a obține rezultatele corecte, este esențial să alegeți un produs care funcționează cel mai bine pentru nevoile fiecărei locuințe și fiecărei familii în parte.