Primăvara acestui an a fost una foarte ploioasă în comparație cu alți ani și majoritatea oamenilor s-au trezit captivi din nou în casă. Poate că senzația rece pe piele a ploii nu este chiar tocmai plăcută, însă știai că ploile călduțe de vară au efecte miraculoase asupra organismului?

Beneficii ale plimbatului după ploaie de care poate nu știai

Plimbările în ploaie sau după ploaie nu înseamnă trebuie sa te expui torentelor care mătură trotuarele în rafale, ci sa te bucuri de senzația de calm de după asta.

  • Mirosul are un efect terapeutic

Știai că mirosul, în general, acționează asupra subconștientului și poate declanșa senzații trăite cândva sau amintiri? 

Mirosul care se simte după ploaie este unul complex, care amestecă parfumul degajat de plante cu mirosul trotuarului încins ce se răcorește sub stropii mari împreună cu praful domolit. 

Cu siguranță ai simțit măcar o dată că aerul aerul este mai curat atât în timp ce plouă, cât și după asta și te-a dus cu gândul la zilele petrecute la țară la bunici, ori poate la un weekend petrecut la munte, care te-a binedispus. 

Totodată, ploaia, în general, acționează ca un duș pentru natură, spălând praful depus, dar și ca un filtru natural, deoarece reduce numărul de particule poluante ce persistă în atmosferă. Așadar, plimbările de seară după ploaie au un efect benefic atât pentru plămânii tăi, căci vei respira un aer mai curat, cât și pentru starea emoțională. 

  • Mișcarea ajută cu oboseala de după muncă

Dacă ai impresia că după o zi încărcată la job sau petrecută având grijă de casă, corpul este mult prea obosit, deci lenevitul în fața televizorului te va ajuta să te relaxezi, te înșeli. 

Trupul și mintea au nevoie de mișcare în aer liber, departe de dispozitivele care, fără să-ți dai seama, te obosesc și mai tare la nivel psihic. 

Așadar, asigură-te că ai o pereche de încălțăminte comodă și lejeră, precum o pereche simplă de teniși, iar dacă nu ai, poți consulta oferta variata de tenisi pentru dame la prețuri accesibile, disponibile online pe modlet.ro. Este important să-ți simți picioarele libere. Apoi rezervă-ți măcar 30 de minute de plimbat seara înainte să te retragi în pat. Mai ales dacă a plouat. 

Aerul răcoros și proaspăt te va ajuta să te detașezi puțin de problemele adunate peste zi, să te relaxezi și să te pregătești pentru somn.

  • Mersul pe jos te ajută să previi depresia

Mai ales atunci când străzile sunt mai puțin populate sau în apropierea înserării. 

Unii specialiști sunt de părere că modul în care se reflectă lumina pe străzile umede sau cel mai des, în micile bălți ce apar de-a lungul străzii, îi trimit creierului un impuls liniștitor și altfel vei avea senzația că indiferent de problema cu care te confrunți, vei reuși să greșești o rezolvare. 

Câteva zeci de minute de plimbat seara, fie singur fie împreună cu încă o persoană, ajută și la prevenirea depresiilor. 

  • Apa de ploaie hidratează pielea

Nu ezita sa lași ploaia sa te atingă. Aceasta este una dintre cele mai pure forme de apă existentă în natură, deoarece este lipsită de săruri minerale și are un pH neutru. 

Îți va calma și hidrata pielea și totodată îți va da o senzație revigorantă pentru o perioadă scurtă de timp, însă care poate persista la nivel emoțional toată ziua. 

Așadar, profită de toate aceste oportunități nebănuite pe care ți le oferă natura și nu te mai baricada în casă de frica ploii. Încalță perechea preferată de teniși, pune-ți haine comode și drăguțe și ieși seara la o plimbare pentru o porție sănătoasă de aer curat.