Chiar dacă a venit sezonul cald, din garderoba copilului tău nu ar trebui să lipsească pantalonii lungi, scurți sau trei sferturi. Aceste articole vestimentare sunt foarte comode pentru copii dacă alegi materialul potrivit, asigură o foarte bună protecție a pielii piciorușelor și pot ajuta la crearea unei ținute potrivite pentru o ocazie specială. Citind mai jos, vei descoperi care sunt ocaziile în care pantalonii vor contribui la conturarea unei ținute ideale.

Care sunt modelele de pantaloni potrivite la evenimente speciale?

  • Pantalonii trei sferturi

Acest tip de pantaloni este preferat de cei mici pentru că oferă lejeritate de mișcare, dar și protecție. Este un tip potrivit în sezonul cald, la evenimente precum zilele de naștere, tabere sau excursii cu clasa.

Sărbătorirea zilelor de naștere a celor mici înseamnă multe activități distractive care îi vor pune în mișcare. De aceea, îmbrăcămintea trebuie să îi asigure copilului flexibilitatea și lejeritatea de care are nevoie. La fel se întâmplă și în cazul taberelor și a excursiilor, pantalonii scurți fiind ideali pentru îmbinarea unui stil casual cu confortul.

Pentru că majoritatea evenimentelor enumerate se află în aer liber, pantalonii trei sferturi protejează pielea copilului de posibile mușcături ale insectelor sau de iritațiile cauzate de plante, în partea mai sensibilă a piciorului.

  • Pantalonii lungi

Acest articol vestimentar ajută în alcătuirea unei ținute casual cu note elegante pentru copilul tău. În funcție de modelul ales și de material, pantalonii lungi pot fi purtați de cei mici la serbări, atunci când nu este cerută o anumită costumație sau la teatru.

Serbările sunt evenimente în care copilul tău va fi scos din zona sa de confort și va fi pus în postura în care multă lume va fi cu ochii pe el, la recitarea poeziei sau la cântecele. O ținută alcătuită dintr-o bluză mai specială și o pereche de pantaloni lungi îl vor ajuta să se simtă confortabil în hainele sale și asta va elimina din posibilii factori de stres.

În cazul în care te îngrijorează faptul că articolul vestimentar l-ar putea face pe cel mic să transpire excesiv, optează pentru pantalonii pentru copii de la 4KidsRomânia, care au în compoziție bumbac, sunt subțiri, plăcuți la atingere și croiți după ultimele tendințe în moda pentru copii.

  • Pantalonii cu imprimeu

Pantalonii cu imprimeu sunt articole vestimentare jucăușe, care pot fi purtate de cei mici atât la zile de naștere, cât și în excursii sau ieșiri în oraș. În funcție de dimensiunea pe care o au, de materialul din care sunt confecționați și de cromatică, ei pot fi o piesă foarte apreciată de copilul tău.

Cele mai frumoase imprimeuri sunt cele simpliste, însă dacă vrei să-l surprinzi pe cel mic îi poți alege pantaloni cu personajele sale favorite din desenele animate sau filme.

  • Pantalonii scurți

La evenimentele în aer liber, pantalonii scurți pot fi o variantă bună și elegantă pentru cel mic, însă trebuie să ai grijă ca pielea lui sensibilă să fie protejată de soare, insecte și vegetație în exces.

Acest tip de pantaloni este mai potrivit la evenimentele ce au loc în interior, unde micuțul poate dansa în voie și se poate juca. De asemenea, înăuntru copilul nu se poate accidenta așa cum o face afară, motiv pentru care protejarea genunchilor nu este obligatorie. 

Pantalonii reprezintă un articol vestimentar esențial pentru copilul tău, chiar dacă este fetiță sau băiat. Alege variantele de pantaloni potrivite pentru micuț și oferă-i, astfel, cele mai bune ținute de joacă, chiar chiar și la evenimentele și ocaziile speciale. 

 

Sursă foto: Pexels.com